FUT Espor (Futbolist) Kulübüne Genel Bakış

16 Ocak 2024

FUT Espor (Futbolist) Kulübüne Genel Bakış

2014 yılında günlük sporlar uygulaması olarak Futbolist adıyla ortaya çıkan FUT, 2016 yılına kadar bu rotada hareket etmeye devam etmiştir. 2016 yılında espora adım atmasından bugüne yurt içinde ve yurt dışında pek çok başarıya imza atan FUT, elde ettiği başarılar ile Türkiye’nin en başarılı espor kulübü konumuna gelmiştir. FUT e-spor kulübünün yıllar içerisinde elde ettiği başarıları ve günümüzde gerçekleştirdiği etkinliklere biraz daha yakından bakalım.

 

FUT Espor Kulübü Başarıları

2016 yılında yönünü espor tarafına çeviren Futbolist, bundan bir yıl sonra yani 2017’de önemli bir başarıya imza atarak FIFA Türkiye Şampiyonluğunu elde etmiştir. 2018 yılında espor branşlarını daha da genişletmeye karar veren Futbolist, 2019 yılında FIFA Dünya Üçüncülüğüne ulaşmış ve aynı zamanda PUBG Mobile’da Avrupa Şampiyonluğu elde etmiştir. 2020 yılına gelindiğinde PUBG Mobile Batı Dünya Şampiyonluğunu elde eden Futbolist, bu başarı ile Türk espor tarihinin ilk büyük şampiyonluğuna da imza atmış oldu. Tüm bu başarıların ardından 2021 yılında bir imaj değişikliğine giden Futbolist, bugün bildiğimiz ismiyle FUT adını almış ve yeni logosunu duyurmuştur. 2022 yılında VALORANT’ta VRL Şampiyonluğu ile Avrupa Şampiyonu olan FUT aynı zamanda Riot Games’in VALORANT Partnerlik Programı’na dahil olan 10 Avrupa takımından da biri olmuştur.

 

FUT Espor Kulübü aynı zamanda yaşamın çeşitli alanlarında da aktif bir yaşam tarzı haline gelmeyi hedeflemiştir. İmza attığı başarılar ile de bu hedefini büyük ölçüde gerçekleştirmiştir. Bu başarılardan en önemlisi FUT VALORANT şampiyonluğu olmuştur. Sadece 2022 yılında elde ettiği FUT Esports VALORANT şampiyonluğu ile değil aynı zamanda Riot Games’in VALORANT Partnerlik Programına katılması ile de büyük bir ses getirmiştir. İmza attığı başarılar ile global birçok markanın da ilgi gösterdiği FUT’un sponsorlarından biri de gençlerin en sevdiği markalarından biri olan Vodafone FreeZone’dur.

 

Bu başarılarını ilerleyen süreçlerde de devam ettirmek isteyen FUT Esports,Avrupa’nın en iyi 5, dünyanın ise en iyi 10 espor kulübü arasında yer almayı hedeflemektedir.

 

FUTHOUSE Projesi

FUT, kazandığı şampiyonluklar ve edindiği diğer başarıların ardından 2022 FUTHOUSE ile Avrupa’nın en büyük “gaming house” projesine imza atmıştır. İstanbul’da yer alan FUTHOUSE, 950 m2 kapalı alan, 150 m2 arka bahçe ve 130 m2 ön bahçe alanı ile toplamda 1230 m2’lik bir tesis. Aynı anda 5 takımın antrenman yapmasına ve aynı anda 23 farklı kişinin konaklamasına imkân sağlayan FUTHOUSE yurt dışından pek çok takımı da konuk etmiştir. Espor dışında yayın ve içerik üretimi için de benzersiz imkanlar sunan FUTHOUSE aynı anda 12 farklı yayının açılmasına müsade etmektedir. Evin birçok noktasında yer alan güvenlik kameralarının kayıtları ise istenildiği zaman canlı yayına verilebilmektedir. Yatın ve espor konusundaki imkanların yanında ise arka bahçede bulunan 30 kişilik masa, iç alandaki 24 kişilik oturma grupları ve eğitim salonu olarak da kullanılmaya müsait yemek alanı ile FUTHOUSE’da espor, oyun ve yayın gibi konularda workshoplar da düzenlenebilmektedir.

 

FUT Espor Kadroları

FUT Espor birçok turnuvada büyük başarılara imza atmıştır. Bu başarılarını artırarak devam etmek isteyen FUT’un her oyun için oluşturduğu kadroları biraz daha yakından inceleyelim.

 

Valorant Kadrosu

Kullanıcı Adı

Oyuncu Adı

Milliyeti

Koç

mojj

Buğra Kiraz

Türkiye

 

Eray “GAIS” Sarıkaya

 

Nafi Ercan “NEDNAGG” Durmuş

qRaxs

Doğukan Balaban

Türkiye

qw1

Konur Alp Şahin

Türkiye

MrFaliN

Furkan Yeğen

Türkiye

Muj

Serhat Yüksel

Türkiye

ATA KAPTAN

Ata Tan

Türkiye

 

PUBG Kadrosu

Kullanıcı Adı

Oyuncu Adı

Milliyeti

Koç

Aitzy

Ludvik Jahnsen

Norveç

 

 

 

Cihan “rip9” Haydari

Beami

Benjamin Steffensen

Danimarka

TeaBone

Luke Crafer

Birleşik Krallık

vard

ALex Gouge

Birleşik Krallık

 

League of Legends Kadrosu

Kullanıcı Adı

Oyuncu Adı

Milliyeti

Koç

StarScreen

Soner Kaya

Türkiye

 

 

 

Nilas “Nilas” Vanwalleghem

Mojito

Berk Kocaman

Türkiye

Tempt

Kang Myung-gu

Güney Kore

FatihCan

Fatihcan Demir

Türkiye

Asper

Kim Tae-gi

Güney Kore

Roulette (Yedek)

Masut Baly

Türkiye

 

Apex Legends Kadrosu

Kullanıcı Adı

Oyuncu Adı

Milliyeti

Koç

Taylor

Johan Taylor

İsveç

 

 

Boş

Noth

Alexander Selfwin

İsveç

Liphnn

Aiden Kyle Young

Birleşik Krallık

 

Brawl Stars Kadrosu

Kullanıcı Adı

Oyuncu Adı

Milliyeti

Koç

Drage

Talha Amir

Birleşik Krallık

 

 

Boş

Ope

-

Fransa

Symantec

Bekri Tahiri

Almanya

 

FIFA Kadrosu

Kullanıcı Adı

Oyuncu Adı

Milliyeti

Koç

Thanos

Cem Zümbülyuva

Türkiye

 

 

Boş

Ar7

Ege Arseven

Türkiye

iMertAL

Mert Altıntop

Türkiye

 

Hearthstone Kadrosu

Kullanıcı Adı

Oyuncu Adı

Milliyeti

Koç

batupaksoy

Batu Paksoy

Türkiye

Boş

 

 

FreeZone oyun severlerin her zaman yanında! FreeZone’a gelen oyuncular, internetinden yemeyen oyunların tadını çıkarıyor. FreeZone ile popüler oyunları internetinden yemeden oyna. Oyunlarda öne geçebilmek için yalnızca sınırsız internetinden yararlanarak ön plana çıkan Twitch yayıncılarını takip et! Henüz FreeZone’lu olmadıysan hemen Vodafone Online Kanalları üzerinden ya da Vodafone Mağazalarına gelerek başvurunu yapabilir ve avantajlı FreeZone’un genç tarifeler dünyasına adım atabilirsin.

 

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele