F1 22'nin En İkonik ve Keyifli Pistleri

16 Ocak 2024

F1 22'nin En İkonik ve Keyifli Pistleri

Birbirinden ikonik pistlere, her biri birbirinden farklı ve keyifli yarış deneyimlerine sahip F1 22’de bazı pistler oyuncuların favorisi olarak karşımıza çıkıyor. Kimisi tarihi, kimisi takvimde kendine yeni yer bulmuş bu pistler arasından en keyifli olanları senin için derledik.

 

Belçika / Spa - Francorchamps 

Spa aslında motor sporlarının kalbi olan pistlerden. Yani yalnızca F1 22içerisinde değil, içerisinde yarış olan her türlü deneyimde Spa çok önemli bir yere sahip. Benim de favori pistim olan Spa, “oldschool” olarak tabir ettiğimiz bir pist olması ve bu sebeple hangi yarış kategorisinde olursa olsun keyifli yarışlara ev sahipliği yaptığı için kalbimde önemli bir yere sahiptir. Pisti sürüş açısından değerlendirmek gerekirse de pistin orta sektörünü tam bir “sürücü turnusolu” olarak niteleyebiliriz.

 

İtalya / Monza

Monza F1 pistiilk bakışta “Kardeşim burası sırf düzlükten oluşuyor yeaa” diye düşündürebilir. Ancak diğer bir adıyla “hız tapınağı” olarak bilinen Monza, sürüş yapması en keyifli pistlerden birisi. Ayrıca bu pist, F1 22 oyununda da bence ekstra zaman çıkarması en zor pistlerden. Geçiş olanakları ve 2. sektördeki Lesmo virajları sebebiyle buradan oldukça keyif aldığımı söylemeliyim. Tabi Ascari şikanını ve Parabolica kısımlarını da unutmamak lazım. Bu kısımları düzgün geçersen kral, geçemezseniz DNF olursun.

 

Suudi Arabistan / Cide Cadde Pisti

Kendisine takvimde ilk defa 2021 yılında yer bulan Cide Cadde Pisti listemizdeki en yeni Formula 1 pisti. Bu pistle aramda tam bir sevgi / nefret ilişkisi mevcut. Gerçek formula 1 yarışlarından FIA’nın pilotların güvenliği konusundaki aksiyonları kafamda tabular oluşmasına sebep olmuştu. F1 oyunuyla bu durum kayboldu çünkü pistin %90’ından fazlasını tam gaz dönmek ve ardı ardına hızlı virajların gelmesi dikkatini ciddi bir şekilde sınıyor. Eğer oyunu direksiyon ile oynamıyorsan ilk virajda zorlanabilirsin ancak buna rağmen sabret ve pistin geri kalanının tadını çıkar.

 

Silverstone

Silverstone tıpkı Spa ve Monza gibi altın değerindeki Formula 1 pistleriarasında yer alıyor. Silverstone, pilotajı olabildiğince zorlayabilen eski tarz pistlerden birisi. Meşhur Maggots & Beckett's virajlarının pistin en keyifli noktası olduğunu söyleyebilirim. Genel itibariyle sanki keskin bir zorluğu yokmuş gibi gözükse de Silverstone’un her virajı aslında seni başka bir mücadeleye çekiyor. Tabi burada “zorluk” konusunu olumsuz bir faktör olarak düşünme. Aksine olumlu olarak kullanıyorum çünkü bu pistin tatlı bir zorluğu var. Silverstone kendini daha da zorlamak isteyeceğin ve zorlarken keyif alabileceğin pistlerden biri.

 

Avusturya / Red Bull Ring

F1 pistleri listemizdeki son pist Avusturya’da bulunan Red Bull Ring. Pistin görüntüsüne baktığımızda düzlüklerden oluşması sebebiyle tarz olarak en iyi F1 pistleri içerisinde yer alan Monza’ya benzediği düşünülebilir. Red Bull Ring sürüş yaparken belki de en az hata yapman gereken F1 pistleri içerisinde yer alıyor. Bir turun çok hızlı bir şekilde tamamlanabilmesinden dolayı hata yaptığın takdirde bunu telafi etmen gerçekten çok zor olacaktır. Redd Bull Ring, turu bir araya getirmenin ve sonrasında “tamam hızlı turumu attım” dedikten sonra ekstralar çıkarabilmenin zor olduğu F1 pist listesi içerisinde yer alıyor. Ancak 1 kere oynarsan çok seveceğine eminim. Bu sporun ve dolayısıyla oyunun da olayı aslında bu; zorluğundan zevk almak.

 

FreeZone oyun severlerin her zaman yanında! FreeZone’a gelen oyuncular, internetinden yemeyen oyunların tadını çıkarıyor. FreeZone ile popüler oyunları internetinden yemeden oyna. Oyunlarda öne geçebilmek için yalnızca sınırsız internetinden yararlanarak ön plana çıkan Twitch yayıncılarını takip et! Henüz FreeZone’lu olmadıysan hemen Vodafone Online Kanalları üzerinden ya da Vodafone Mağazalarına gelerek başvurunu yapabilir ve avantajlı FreeZone’un genç tarifeler dünyasına adım atabilirsin.

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele