En Çok Sevilen ve Takip Edilen Türk Twitch Yayıncıları

16 Ocak 2024

En Çok Sevilen ve Takip Edilen Türk Twitch Yayıncıları

Sosyal medya günümüzde her birimizin hayatında farklı bir yeri ve işlevi olan bir olgu. Başlarda sadece kendi yaşamlarımızdan kesitler paylaştığımız ve arkadaşlarımızla iletişime geçebilmek için kullandığımız sosyal medya platformları bugün çok farklı bir boyut kazandı. Bugün geldiği noktada sosyal medya kullanımı sosyalleşmekten öte bir para kazanma aracı haline geldi. Özellikle de canlı yayın açarak farklı kitlelere bir şeyler sunmak oldukça popüler bir hale geldi. Bu amaçla kullanılan popüler sosyal medya platformlarından biri de Twitch. Bu içeriğimizde son yılların en sevilen Twitch yayıncılarının kimler olduğunu merak edenler için araştırdık. Bakalım en sevilen Twitch yayıncıları kimlermiş?

 

En Sevilen Twitch Yayıncıları

 

Ağırlıklı olarak elektronik spor ve video oyunu odaklı bir canlı yayın platformu olan Twitch’te milyonlarca izleyicisi olan birçok yayıncı bulunuyor. Dünya genelinde oldukça popüler olan Twitch’te en sevilen yayıncılar arasında Türk yayıncılar da yer alıyor. İşte en sevilen ve en çok takip edilen Twitch listesi.

 

Elraenn 

Başarılı bir YouTuber ve Twitch yayıncısı olan Tuğkan Gönültaş, Elraenn ismiyle en iyi Twitch yayıncıları arasında yer almaktadır. Dünya genelindeki en popüler Top 50 Twitch yayıncısı listesinde de yer alan Elraenn’in hem IRL hem de oyun yayınları büyük bir ilgiyle takip ediliyor. 4 milyon takipçisi olan Elraenn 2017 yılından beri platformda aktif olarak yayınlarını sürdürüyor ve çok oyunculu oynanabilen oyunlarda eğlenceli yayınlar yapıyor.

 

wtcN

Ferit Karakaya başarılı espor kariyerinin ardından Twitch platformunda da kendini kanıtlamış isimlerden biri. Yaklaşık 3 milyon takipçisi bulunan Karakaya, BBL Esports oluşumunun kurulmasında da rol oynayan kişilerden biri. Oyun kariyerine Call of Duty 2 ile başlayan ve kısa süre sonra yönünü League of Legends’a çeviren yayınları ile büyük bir ilgi çekiyor.

 

KendineMuzisyen

Özel olarak Twitch platformunu takip etmeyen kişiler bile en iyi Türk Twitch yayıncıları arasında yer alan KendineMuzisyen’i mutlaka duymuştur. Twitch’te eğlenceli yayınları ile büyük ilgi gören Kemal Can Parlak 2,6 milyon takipçiye sahip. Yaptığı coverlar ve BlindID programı ile yaptığı anonim konuşmalarla izleyicilerine keyifli dakikalar yaşatan KendineMuzisyen Twitch’in parlayan yıldızlarından biri.

 

Unlostv

En iyi Twitch yayıncıları Türk listesinde yer alan bir diğer yayıncı da Unlostv adıyla bilinen Cantuğ Özsoy. 2,1 milyon abonesi bulunan Unlostv; çekiliş yayınları, imkânsız challenge denemeleri ve yayınları sırasında izleyicilerine yaşattığı eğlenceli anlarla Twitch’in en sevilenlerinden biri. Cantuğ Özsoy Twitch’de kazandığı bu yayıncılık başarısının yanı sıra espor takımıyla birlikte de oldukça önemli başarılara imza atıyor.

 

Pqueen

Twitch en iyi yayıncılar listesinde yer alan bir diğer yayıncı da izlenme anlamında Twitch Türkiye rekoruna sahip olan Pqueen. Bu rekor Pqueen’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile gerçekleştirdiği yayın sırasında kırıldı. Yaklaşık 1 saat süren yayını 2 dakika içerisinde 350 binden fazla kişinin anlık izlendi ve böylece Pqueen bu rekorun sahibi oldu. Aslı ismi Pelin Baynazoğlu olan Pqueen çocukluk yıllarından beri oyunlara ilgi duymaya başlamış ve Twitch’e adım atmasıyla büyük bir hayran kitlesine sahip olmuştur. Eğlenceli yayınları ve farklı içerikleri ile Pqueen Twitch’te 2,2 milyon takipçiye sahip.

 

Mithrain

Gameplay içerikleri ile oyunseverlerin severek takip ettiği Mithrain de en iyi Twitch yayıncılar listesinde yer alıyor. 1,7 milyon takipçisi ile Mithrain yani Cem Karakoç özellikle ikonik sesi ve yaptığı PUBG resitalleri ile büyük bir hayran kitlesine sahip. Mithrain PUBG dışında H1Z1, Planet Zoo, Warface, Valorant ve Visage oyunlarını sıkça oynuyor.

 

Jahrein

Asıl ismi Ahmet Sonuç olan Jahrein Twitch’in oldukça popüler yayıncılarından biridir. Günlük ortalama 8 saatlik yayınları ile izleyicileri ile birlikte zaman zaman oyun oynayan zaman zaman da sohbet eden Jahrein, özellikle de güncel olaylar hakkında yaptığı sohbetlerle adından sıkça söz ettiriyor. Yaklaşık 2 milyon takipçisi olan Jahrein oldukça keyifli bir Twitch yayıncısı.

 

Zeon

Twitch’in sevilen yayıncılarından biri olan Zeon, Twitch’in popüler Subathon yayın konsepti ile Twitch Türkiye tarihindeki en uzun yayın rekorunu elinde bulunduruyor. 13 gün süren bu rekor yayında çeşitli oyunlar oynayarak izleyicilerini eğlendiren Zeon’un gerçek ismi ise Necati Akçay.

 

Nasıl Twitch Yayıncısı Olabilirsin?

Türkiye’deki en popüler Twitch yayıncılarını listelediğimiz bu içeriğimizden sonra senin de aklında “nasıl Twitch yayıncısı olabilirim?” sorusu canlandıysa seni FreeZone’un Yayıncılık 101 dersine davet ediyoruz. Ders dediğimizde aklına sıkıcı şeyler gelmesin. Bu videoda nasıl Twitch yayıncısı olabileceğin, yayıncı olmak için yapman gerekenler ve Twitch yayıncılığı için ihtiyacın olan şeyler oldukça keyifli bir şekilde anlatılmış.

 

FreeZone güzellikleri elbette bununla sınırlı değil. Vodafone FreeZone oyuncu paketleri, Twitch ve daha birçok popüler uygulamada internetinden yemez. Evet yanlış okumadın! Eğer sen de bir Twitch yayıncısı olmak istiyorsan ya da sadece izleyici olarak Twitch kullanmayı seviyorsan FreeZone oyuncu paketleri ile GB’ları dert etmene gerek kalmaz. Aynı zamanda FreeZone genç tarifeler sevilen markalarla yaptığı iş birlikleri ile sana farklı birçok avantaj sunar. 26 yaş altındaysan ve henüz Freezone’lu olmadıysan seni hemen FreeZone web sitesi ya da mağazalarımız üzerinden başvuru yapmaya davet ediyoruz. Eğer hali hazırda 26 yaş altında bir Vodafone kullanıcısıysan ve hattın kendi üzerine tanımlı olmadığı için FreeZone’lu olamadıysan hemen hattını üstüne tanımla! Çünkü hattını kendi üstüne tanımlayan kullanıcıları sürpriz indirimler bekliyor.

 

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele

‍‍