Ege Arseven’den EA FC 24 İncelemesi

16 Ocak 2024

Ege Arseven’den EA FC 24 İncelemesi

FIFA’nın isim haklarını kaybetmesiyle beraber EA SPORTS yeni bir başlangıca imza attı. “EA FC 24” anlamına gelen bu yeni başlangıç ile ile futbolseverler için yeni bir sezon daha başladı. Sadece bir isim değişikliği ile kalmayan bu başlangıçta bazı yeni ve önemli özellikler de oyuna eklenirken ufak düzeltmeler de yapılmış gibi görünüyor.

 

Ağırlıklı olarak Ultimate Team’den bahsedeceğimiz bu yazıda EA Sports FC 24 ile birlikte gelen artılar ve eksiler neler bir göz atalım:

Özellikle geçtiğimiz senelerde sık yaşanan problemlerden biri oyuncuların oyuna olan ilgisinin son aylarda çokça azalmasıydı. “Geçtiğimiz sene daha mı iyiydi acaba?” sorusunu özellikle oyunun son aylarında sormadan edemiyorduk. Geçen sene oyunun iyi olduğu ve severek oynandığı günlerde yapılan güncellemeler bir hayli eleştiri almıştı. 5’li savunmanın öne çıkışı, oyunun şans faktörünün iyice tavan yapması ve çok erken gelen güçlü seviyedeki meta kartlar Ultimate Team oyuncuları olarak hepimizin ağzında ekşi bir tat bırakmıştı. Bu sene oyunun başlangıcı geçen seneye kıyasla oldukça farklı görünüyor. Bunu en çok hissettiğimiz yer ise değişen savunma mekanikleri.

 

Savunma yapmak bir önceki oyuna kıyasla çok daha zor. EA FC 24 ile hayatımıza giren yeni “Gelişmiş Savunma” mekaniği ile savunmada topa nasıl müdahale etmek istediğimizi seçme özgürlüğü artık bizim elimizde. Savunmanın zor olması çoğu oyuncuyu etkilemiş olsa da ben bunun olumlu bir değişiklik olduğunu düşünüyorum. Oyunun özellikle üst seviye maçlarında “RNG” olarak tabir ettiğimiz şans faktörünün etkisiyle iyi olanın kazanmadığı ve kolları sağa sola fırlatmak istediğimiz durumlarla sıklıkla karşılaşıyorduk. Savunmanın daha bir “manuel” hal alması ile oyununu geliştiren ve daha iyi oynayan oyuncunun kazandığı senaryoyu daha sık görmemiz mümkün olacak.

Trivela şutlar hala ön planda, kaleciler bazen iyi bazen kötü. EA FC 24 ile gelen en iyi yeniliklerden biri ise yeni eklenen “Oyun Tarzları” sistemi olmuş. Geçtiğimiz senelerdeki “Traitler” ile aynı mekanikleri paylaşan “Oyun Tarzları”, futbolcuların öne çıktığı tarzları oyuna yansıtabilmenize imkân veriyor. Haaland’ın akrobasi vuruşları, Vini Jr’ın patlayıcı özelliği ve Messi’nin teknik dribblingi bu “Oyun Tarzları” sistemine bazı örnekler.

 

EA Sports 24 ile gelen yeni özelliklerden bir diğeri ise “Evolution” yani gelişimler. Düşük ratinge sahip olan sevdiğimiz bir oyuncuyu, gelişimin gereksinimlerini karşılıyorsa çeşitli yükseltmeler yaparak oynanabilir hale getirebiliyoruz. Oyuncunun zayıf ayağına +1 eklemek, bitiriciliğini geliştirmek veya düşük hızlı bir stoperin hızını 60’tan 78’e getirmek yapabileceğiniz geliştirmelerin bazıları. EA FC24 ile yapılan ve beğendiğim değişikliklerden bir diğeri ise menülerin arayüzünün değişikliği ve kısayollar.

Gelecek güncellemeler her zaman olduğu gibi EA FC 24 için de önemli değişiklikler anlamına geliyor olsa da oyunu şu anki hali ile oyunu değerlendirdiğimizde yenilikleri ve piyasadaki en iyi futbol oyunu olmasıyla futbolseverlerin bir futbol oyunu oynamak için EA FC 24 haricinde çok fazla seçenekleri bulunmuyor.

 

EA FC 24 inceleme içeriğinin sonunda bir güzel haber de FreeZone’lular için verelim. Genç olmanın en güzel yanlarından biri olan FreeZone’un saçma güzel dünyasında oyun oynamak çok daha keyifli! Çünkü FreeZone’lular internet paketlerinden yemeden doyasıya oyun oynayabiliyor. Vodafone’un 26 yaş altındaki gençleri için sunduğu FreeZone fırsatları arasında en popüler oyun ve sosyal medya uygulamalarında geçerli ek GB’lar ve sınırsız WhatsApp da yer alıyor. Sen de hemen Vodafone FreeZone’a gel ve bol GB’lar ile oyun oynamanın ve gamer olmanın keyfini çıkart.

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele