Daha Hızlı İngilizce Öğrenmek için 10 Etkili Yöntem

31 Ocak 2024

Daha Hızlı İngilizce Öğrenmek için 10 Etkili Yöntem

Globalleşen dünyada İngilizce öğrenmek neredeyse zorunlu bir hale geldi. Kendini geliştirmek isteyen herkesin atması gereken öncelikli adımlardan biri İngilizce öğrenmek. Ancak İngilizce öğrenmek kimileri için o kadar kolay olmayabiliyor. İngilizce öğrenmek konusunda zorlananlar için daha kolay bir öğrenme sağlayacak 10 etkili yöntemi bir araya getirdik.

 

1.Neden İngilizce Öğrenmek İstiyorsun?

 

İngilizce öğrenmeye başlamadan önce yapman gereken ilk şey, İngilizce öğrenmeyi neden istediğini belirlemek. Eğitim, iş ya da seyahat için mi İngilizce öğrenmek istiyorsun öncelikle bu hedefi ortaya koymalısın. Bu sayede nasıl bir eğitim alman gerektiği, ne tür kaynaklara yönelmenin daha etkili olacağı gibi adımları daha kolay şekilde atabilirsin. Amaç belirlemek herhangi bir işin ilerleyişini hızlandıran en önemli etmen olduğu gibi İngilizce öğrenmek konusunda da bu adım oldukça önemlidir. Bu nedenle ne amaçla İngilizce öğrenmek istediğini açık şekilde ortaya koyarak eğitim sürecini hızlandırabilirsin.

 

2.İngilizce Seviyeni Belirle

 

İngilizce eğitimleri genellikle profesyonellerce belirlenmiş seviyelere göre ilerler. Bunları basitçe; giriş seviyesi, orta seviye, ileri seviye şeklinde düşünebilirsin. Hangi düzeyde İngilizce bildiğini ve eğitim almaya hangi seviyeden başlaman gerektiğini öğrenmek için mevcut İngilizce seviyeni öğrenmelisin. Bu seviyeyi öğrenmek için internet üzerinde bulunan online testleri yapabilir ya da alanında uzman bir eğitmenden fikir alabilirsin.

 

3. Altyazılı Dizi / Film İzle

 

İngilizce eğitiminde önemli olan konulardan biri de bu dile karşı geliştireceğin kulak dolgunluğudur. Bu nedenle eğer dizi/film izleme alışkanlıkların genellikle Türkçe dublajlı olarak izliyorsan bu alışkanlığını hemen değiştirmelisin. İzlediğin dizi ya da filmleri İngilizce dilinde altyazılı şekilde izleyerek dil gelişimine büyük bir katkı sağlayabilirsin. Bu sayede kelimelerin doğru telaffuzu ve aksanlar hakkında da bilgi edinebilirsin.

 

4.Yeni Kelimeler Öğren

 

İngilizce öğrenmekteki en etkili yollardan biri de kelime haznene yenilerini eklemektir. Bu nedenle kendine bir hedef belirleyerek her gün belirli sayıda yeni kelime öğrenmelisin. Bunun için kendine bir not defteri alıp her gün öğrendiğin yeni kelimeleri bu deftere yazabilirsin. Böylece defterin sonuna geldiğinde elinde kendine ait güzel bir sözlük olacak ve yeni birçok kelime öğreneceksin.

 

5.Bol Bol İngilizce Kitap Oku

 

Yeni bir dil öğrenmenin en etkili yollarından biri de o dilde yazılmış kitapları okumaktır. Bu durum İngilizce eğitiminde de geçerli bir yöntemdir. Eğer kolay ve etkili bir şekilde İngilizce öğrenmek istiyorsan mutlaka sık sık İngilizce kitaplar okumalısın. Piyasada farklı seviyelere göre hazırlanmış birçok kaynak mevcut. Aynı zamanda bu kaynaklara internet üzerinden de ulaşmak mümkün. Bu okumaları yaparken yeni kelimeleri not alabilir ve öğrendiğin kelimelerin hafızanda kalıcı olmasını sağlayabilirsin.

 

6.İngilizce Şarkılar Dinle

 

Müzik dinlemek birçok kişinin severek yaptığı aktivitelerden biri. Eğer sen de müzik dinlemeyi seviyorsan bu keyifli aktiviteyi İngilizce eğitiminin bir parçası haline getirebilirsin. İngilizce müzik dinlemek, tıpkı dizi / film izlemek gibi kulak aşinalığını artıracak, yeni kelimeler öğrenmeni sağlayacak ve bu kelimeleri en doğru şekilde telaffuz etmene yardımcı olacaktır. İngilizce şarkı sözlerinin Türkçe çevirilerini de okuyarak kelimelerin anlamlarını doğru şekilde anlamaya özen gösterebilirsin. Üstelik melodilerin akılda kalma etkisi çok daha fazla olduğundan öğrenme sürecin çok daha hızlı şekilde ilerleyecektir.

 

7.Yurt Dışına Çık

 

İngilizce öğrenmenin en hızlı ve etkili yollarından biri de bu dili konuşulduğu asıl topraklarda öğrenmek olacaktır. Yurt dışında çıktığında gittiğin ülkeye adapte olmak için İngilizce konuşmak zorunlu bir hale geleceğinden, öğrenme sürecin çok daha hızlı şekilde gelişecektir.

 

8.Fırsat Buldukça İngilizce Konuşmaya Çalış

 

Bir dili öğrenmenin en etkili yollarından biri o dil hakkında sürekli olarak konuşma pratiği kazanmaktır. Bu nedenle imkan buldukça arkadaşlarınla ya da çevrende İngilizce bilen diğer kişilerle İngilizce konuşmaya çalışmalısın. Eğer çevrende bu pratiği yapabileceğin kimse yoksa internet üzerinden online uygulamalar ile İngilizce pratiği yapabileceğin insanlarla tanışabilirsin.

 

9.Günlük Alışkanlıklarını İngilizce’ye Çevir

 

Kulağa çok basit gelse de İngilizce öğrenmenin en etkili yöntemlerinden biri de günlük alışkanlıklarını İngilizce’ye çevirmek olabilir. Kullandığın cihazların kullanım dilini İngilizce’ye çevirmek, takip ettiğin haber sayfalarına İngilizce olanları eklemek ya da kullandığın programları İngilizce olarak kullanmak basit ama oldukça etkili bir yöntemdir.

 

10. Novakid ile Online İngilizce Konuşma Pratiği Yapın

Bütçe dostu akıcı İngilizce eğitimi sunan Novakid ile 4-12 yaş arasındaki çocukların anadili ingilizce olan öğretmenlerle online olarak İngilizce dersi pratiği yaparken basitten zora ilerleyen eğitim süreciyle rahatça ingilizce öğrenebilirsiniz. Üstelik FreeZone’lular Novakid aboneliklerinde özel %25 indirim  + 1 hediye ders fırsatına sahipler!

 

FreeZone ile ingilizce öğrenirken kullanabileceğin ve internet keyfini ikiye katlayacak güzellikleri kaçırma! FreeZone’a gelenler için 8 GB’lık faturasız tarifene her ay 8 GB hediyeyken, 12 GB’lık faturasız tarifene her ay 12 GB hediye. Red tarifelerini kullanan faturalı FreeZone’lular tarifelerine ek 40 GB'ye kadar, Cebine Uyan tarifeleri kullanan FreeZone’lular tarifelerine ek 24  GB’ye kadar, Süper Kolay Paket kullanan FreeZone'lular ise tarifelerine ek 24 GB’ye kadar internet kazanıyorlar.

 

Aynı zamanda FreeZone’un hediye ettiği bu GB’lar Instagram, Twitter, Facebook, TikTok gibi uygulamalarda ve PubG Mobile, Zula Mobile ve League of Legends gibi oyunlarda geçerli. Üstelik görüntülü konuşmalarda da geçerli WhatsApp FreeZone’lulara sınırsız! Vodafone FreeZone dünyasının diğer tüm avantajlarını hemen inceleyin!

 

 

Yeme-içme, sinema, otobüs bileti ve daha birçok marka fırsatı FreeZone’da, hemen incele!

Teklifleri Gör!