2024 Yılının En İyi Araba Yarışı Oyunları

02 Nisan 2024

2024 Yılının En İyi Araba Yarışı Oyunları

Bilgisayar ya da konsol oyunları birçok kişi için eğlenmenin en keyifli yolları arasında yer alıyor. Aksiyon, macera, savaş, simülasyon, rol yapma, strateji ya da spor gibi birçok farklı türde oyun bulmak mümkün. Her oyun sever için de favori bir oyun türü mutlaka var. Ancak bu oyun türleri içerisinde birçok kişi tarafından sevilerek oynanan biri var ki modası hiçbir zaman geçmiyor. Araba yarışı oyunları 7’den 70’e herkesin severek oynadığı oyun türleri arasında yer alıyor. Mazisi oldukça eskiye dayanan araba yarış oyunları bugün piyasaya çıktıkları ilk yıllardan çok daha farklı görünümlerle karşımıza çıkıyor. Geçmişteki iki boyutlu arabaların yerini bugün neredeyse gerçekmiş gibi hazırlanmış grafiklerle oyun severlere eşsiz deneyimler sunuyor. Aynı zamanda bu oyunlar yalnızca araçların birbirini geçmesini değil oyuncuların farklı görevleri yerine getirmesini sağlayan kurgularla da zenginleştirilmiş. Eğer sen de araba yarışı oyunlarını seviyorsan ve yeni oyunlar keşfetmek istiyorsan senin için hazırladığımız 2024 yılının en iyi araba yarışı oyunları listesine birlikte bakalım. Hazırsan listemiz başlıyor.

Araba Yarışı Oyunu Nedir?

En iyi araba yarışı oyunlarına geçmeden önce, bu oyunlar hakkında biraz daha fazla bilgi sahip olmak isteyenler olabileceğini düşünerek “araba yarışı oyunu nedir?” sorusuna kısa bir cevap verelim istedik. Yarış oyunları gerçek arabalar örnek alınarak tasarlanmış arabalarla, yine bilgisayar ortamında tasarlanmış pistlerde ya da ortamlarda oyuncuların yarışması için hazırlanmış oyunlardır. Birçok farklı temaya sahip olan bu oyunlarda oyuncular hayallerindeki arabaları diledikleri şekilde sürerek kıyasıya bir mücadele içine girerler. Araçları modifiye etmek, yeni araçlar satın almak ve oyun içerisindeki diğer görevleri yerine getirmek de araba yarışı oyunu oynayan kişilerin yarışmak dışında keyif aldığı serüvenlerdir. Yarış oyunlarında yalnızca görevler ya da amaçlar değil aynı zamanda grafikler de oldukça önemli. Kimi oyunlarda araçlar yalnızca tepe kamerası ile görülürken kimi oyunlarda ise sürücü kamerası seçeneği ile oyuncuların kendilerini gerçekten araç içerisinde gibi hissetmeleri sağlanabiliyor. Çevrimiçi çok oyunculu ya da tek başınıza oynayabileceğiniz birçok farklı yarış oyunu da mevcut. Şimdi 2024 yılının en iyi yarış oyunları nelermiş yakından bakalım.

2024’ün En Popüler Yarış Oyunları

Araba yarışı oyunları içerisinde birçok farklı özelliğe sahip oyunlar bulmak mümkün. Kimi yarış oyunları üst düzey grafik öğeleri ile ön plana çıkarken kimileri ise oyun içi mücadele ile popüler hale gelmiş. İşte oyun severler tarafından en çok sevilen 2024’ün en popüler araba yarışı oyunları:

●     Forza Horizon 5

2024’ün en iyi araba oyunları PC listemizin ilk sırasında Forza Horizon 5 yer alıyor. Meksika’nın muhteşem manzaraları eşliğinde araba sürmenin keyfini yaşatan oyun, sürekli değişen ve yapılacak bir sürü görev ile dolu bir yarış ortamı sunuyor. Temel oyun, Horizon Story, Horizon Open, Horizon Arcade ve Horizon Tour gibi farklı oyun modlarına sahip olan Forza Horizon 5 en popüler araba yarış oyunlarından biri.

●     Carx Drift Racing Online

Adından da anlaşılacağı gibi Carx Drift Racing Online, bir drift oyunu. Oyuncular oyun içerisinde birbirinden farklı özellikteki arabalardan dilediğini satın alabiliyor ve bu arabaları hem görsel hem de performans açısından modifiye edebiliyor. Oyunda oyuncuların yarışabileceği 17 farklı pist bulunuyor. Aynı zamanda bu pistlerin ters halleri de pist olarak eklenmiş. Yani pist sayısını 34 olarak düşünebilirsin. Drift kültürünü en iyi şekilde yansıtan oyunlardan biri olan Carx Drift Racing Online, en popüler araba yarışı oyunları arasında yer alıyor.

●     Dirt Rally 2.0

50’den fazla arazi aracını içerisinde barındıran Dirt Rally 2.0, dünyanın ikonik pistlerinde yarışma imkanını oyunculara sunan ralli türündeki en iyi oyunlardan biri. Dirt Rally 2.0 ile oyuncular kendi yarış pistlerini oluşturabiliyor, mevcut pistlerde yarışabiliyor ve farklı oyun modlarında kıyasıya mücadelenin tadını çıkarabiliyor. Farklı oyun modları ve etkileyici oyun hissiyatı ile Dirt Rally 2.0 gerçekçi bir ralli deneyimi yaşamak isteyenler için ideal.

●     TrackMania 2: Canyon

TrackMania 2 serisinin ilk oyunu olan TrackMania 2: Canyon tamamen Türkçe olan araba yarış oyunlarından biri. Farklı kişiselleştirme seçenekleri ile dikkat çeken oyunda oyuncular parkur editörünü kullanarak kendi pistlerini de oluşturabiliyor. Eğlenceli yapısı ve etkileyici grafikleri ile TrackMania 2: Canyon’a sen de bir şans verebilirsin.

●     Project Cars 2

Project Cars 2, araba yarışı oyunları içerisinde en kapsamlı ve teknik olarak en gelişmiş olanlardan biri. Efsanevi yarış arabaları ile nefes kesen bir yarış atmosferinde oyunculara büyük bir heyecan yaşatan Project Cars 2; özgün yarış deneyimi ve 170’ten fazla efsanevi arabaları ile adrenalin dolu bir oyun deneyimi sunuyor.

●     F1 23

EA Games’in en sevilen oyunlarından biri olan F1 23, yenilenmiş menüleri, yarış arabaları, yeni pistleri, etkileyici motor sesleri, yapay zeka desteği ve F1 World gibi birçok yeniliğe sahip. Özellikle de hikaye modu Breaking Point eklemesi ile oyuncular için çok daha cezbedici hale gelmiş.

●     Forza Motorsport 8

Forza Motorsport 8, oldukça ayrıntılı bir simülasyon yarış oyunu. Gerçek hayattan ilham alınarak tasarlanmış olan araçları, pistleri, modifikasyon seçenekleri ve hasar modellemesi gibi detayları ile oldukça başarılı bir oyun olan Forza Motorsport 8, 2024’ün en popüler yarış oyunlarından biri oldu.

●     MotoGP 23

MotoGP 23 pistlerin tozunu attırabileceğin araba yarışı oyunlarından biri. Zorlu rakipler, dönülmesi oldukça zor virajlar ve çok daha fazlası ile MotoGP 23 heyecan ve adrenalinin hiç düşmediği oyunlardan. Her biri kendine özgü farklı yarış pistleri bulunan oyunda amaç her pisti en iyi dereceler ile geçmek. Oyuncular aynı zamanda oyun içerisinde hem yarışçılarını değiştirebiliyor hem de motorlarını diledikleri şekilde modifiye edebiliyor. Oyun içerisinde yer alan dinamik hava koşulları ise yarışların seyrini anlık şekilde değiştirebiliyor ve bu da oyuna ekstra bir heyecan kazandırıyor.

●     Grind Legends

Gerçekçilik konusunda oldukça başarılı araba yarışı oyunlarından biri de Grind Legends. Hikaye modu oldukça iyi şekilde tasarlanmış olan oyunda simülasyon ve arcade güzel bir şekilde harmanlanmış. Oyunculara oldukça keyifli bir sürüş hissiyatı yaşatan oyun içerisinde oldukça geniş yelpazede araç seçenekleri var. Bu seçenekler içerisinde diğer yarış oyunlarında pek de görülmeyen elektrikli araçlar da bulunuyor. Oyuncuların 22 farklı şehirdeki 100’den fazla pistte yarışabilecekleri Grind Legends’da birçok farklı oyun modu da yer alıyor.

●     Need for Speed Heat

Need for Speed serisinin Palm City’de geçen üyesi Need for Speed Heat etkileyici grafikleri, kolay kontrolleri, sayısız araç seçeneği ve sınırsız modifikasyon imkanı ile en keyifli yarış oyunlarından biri. Sokak yarışı temalı bu oyunda amaç sıfırdan başlayarak en tepeye çıkmak. Oyunda gece ve gündüz ayrımı var ve geceleri oyuncular illegal yarışlara katılabiliyor. Aynı zamanda oyuncuların yol şartlarına göre araçlarını modifiye etmesi gerekiyor.

 

Eğer sen de oyun oynamayı seviyorsan ve en popüler oyunları anında oynamak istiyorsan FreeZone her zaman yanında! FreeZone’un güzelliklerle dolu dünyasında Gaming fırsatlarından popüler marka indirimlerine, aksesuarlardan oyun hediyelerine kadar birçok gaming fırsatı seni bekliyor. Sen de FreeZone avantajlarından yararlanmak için hemen Vodafone FreeZone üzerinden başvurunu gerçekleştirerekFreeZone’lu olabilirsin.