TheLifeCo Organik Hindistan Cevizi Şekeri Nedir?
Sağlıklı beslenme dediğimizde ilk akla gelen konulardan birisi de şeker tüketimi ve neden olduğu zararlı etkilerdir. Buna paralel olarak, gündelik hayat içerisinde çok fazla maruz kalınan rafine şekerin nasıl daha sağlıklı hale getirebileceği, bunun için hangi alternatiflerin kullanılabileceği konusu da her geçen gün daha popüler hale gelmektedir. TheLifeCo Organik Hindistan Cevizi Şekeri bu amaçla üretilmiş, rafine olmayan, doğal ve organik bir şeker alternatifi olarak tercih edilmektedir.
The LifeCo Organik Hindistan Cevizi Şekeri Nasıl Kullanılır?
TheLifeCo Hindistan cevizi şekeri toz kıvamdadır. Beyaz ve esmer şeker kullanılan her alanda Hindistan cevizi şekeri kullanılabilir. Özellikle reçel ve marmelat yapımında, içeceklerin tatlandırılmasında doğal bir şeker alternatifi olarak deneyebilirsiniz. TheLifeCo Organik Hindistan Cevizi şekeri kolay eriyebilen, yanması zor bir yapıya sahiptir. Bu ürün kimyasal işlemlerden geçirilerek rengi açılmadığı için kahverengidir ancak içerisine katıldığı gıdanın rengini kahverengiye döndürmez.
TheLifeCo Organik Hindistan Cevizi Şekeri ile Hazırlayabileceğiniz Sağlıklı Tarifler
Bu özel tariflerde rafine şeker yok! TheLifeCo Organik Hindistan Cevizi şekerinin kendine has karamelize tadı girdiği her tarife daha fazla lezzet ve sağlık katıyor. Hızlı ve pratik ancak bir o kadar da doğal ürünlerle hazırlanmış, yüksek besin değerine sahip tarifleri hemen deneyin.
TheLifeCo Organik Hindistan Cevizi Şekeri ile Kakaolu Smoothie Kasesi
Malzemeler:
- 3 adet dondurulmuş olgun muz
- 3 yemek kaşığı dondurulmuş TheLifeCo Organik Hindistan Cevizi Sütü
- 1 yemek kaşığı TheLifeCo Organik Kakao Tozu
- 1 yemek kaşığı ev yapımı kakaolu fıstık ezmesi
- 1 tatlı kaşığı TheLifeCo Organik Hindistan Cevizi Şekeri
Üzeri İçin;
- Hindistan cevizi topları
- Glutensiz ev yapımı granola
- Hindistan cevizi cipsi
- Kakao parçacıkları
- Kakaolu fıstık ezmesi
- Dondurulmuş frambuaz
Yapılışı:
Smoothie için gerekli tüm malzemeleri blender’dan geçirin ve bir kaseye aktarıp üzerini dilediğimiz gibi süsleyin.
TheLifeCo Organik Hindistan Cevizi Şekeri ile Vegan Sonbahar Keki
Malzemeler:
Şurup için kullanılacak ürünler;
- 3/4 su bardağı TheLifeCo Organik Hindistan Cevizi Sütü
- 1 su bardağı buharda pişmiş bal kabağının püresi
- 1 yemek kaşığı TheLifeCo Organik Toz Tarçın
- 1 çay kaşığının ucu ile yenibahar, zencefil, karanfil
- 1 tatlı kaşığı toz saf vanilya
- 1 paket TheLifeCo Organik Psyllium (4 gr)
Kek Hamuru için;
- 1 su bardağı iri taneli dövülmüş ceviz içi
- 5 yemek kaşığı TheLifeCo Organik Hindistan Cevizi Şekeri
- 5 yemek kaşığı TheLifeCo Badem Unu
- 5 yemek kaşığı glutensiz yulaf unu
- 1 yemek kaşığı TheLifeCo Chia Tohumu
- 1 paket kabartma tozu / 1 çay kaşığı karbonat
- 120 g parçalara ayrılmış vegan bitter çikolata
Yapılışı:
- Buharda pişirdiğiniz bal kabaklarını blender yardımıyla püre haline getirip psyllium hariç şurup için gerekli tüm malzemeleri pişirme tenceresinde pişirin.
- Ocaktan almadan önce psyllium ilave edip jöle kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
- Ardından Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kasede bir araya getirip kaşık yardımıyla karıştırıp en son şurup karışmınızı ilave edip mikser ile çırpın.
- Hazır olan kek hamurunu muffin kalıplarına paylaştırıp dilerseniz üzerini dövülmüş ceviz ile süsledikten sonra önceden ısıttığınız 180 derece alt-üst fanlı ayarda çalışan fırında 35-40 dk pişirin.
TheLifeCo Organik Hindistan Cevizi Şekeri ile Vegan & Glutensiz Karadutlu Yaz Tatlısı
Malzemeler:
Muhallebi için kullanılacak ürünler;
- 1,5 su bardağı The LifeCo Organik Hindistan Cevizi Sütü
- 2 yemek kaşığı Glutensiz Yulaf Ezmesi
- 1 tatlı kaşığı saf Vanilya Tozu
- 2 yemek kaşığı The LifeCo Organik Hindistan Cevizi Şekeri
- 1 tatlı kaşığı The LifeCo Organik Hindistan Cevizi Yağı
Üzeri için kullanılacak ürünler;
- 8-10 adet Karadut
- 2 yemek kaşığı Chia tohumu
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi sütü
- 1 tatlı kaşığı Agave Şurubu
Yapılışı:
Glutensiz yulaf ezmelerini rondodan geçirip un haline getirin. Ardından süt, yağ, vanilya ve şekeri bir pişirme tenceresine alıp karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaştığında ocaktan alıp tabaklara alıp oda ısısına gelene kadar dışarda bekletip buzdolabına alın. Bu sırada dondurulmuş veya taze karadutlarınızı pişirme tenceresine alıp sularını bırakana kadar pişirin. Karadutları ocaktan alıp agave, chia ve süt ile karıştırıp buzdolabında kıvamı koyulaşana kadar bekletin. Soğuyan tabanların üzerine kıvamı koyulaşan karadutlu chia pudingleri ilave edin.