30 Adet Dağ (Güvem-Domuz) Eriği Tohumu Çakaleriği (Prunus Spinosa), gülgiller (Rosaceae) familyasından bir ağaççık türü. Güvem Eriği Tekirdağ'ın yüksek kesimlerinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen
sık dallı,ender olarak 3–4 m'ye kadar boylanan, dikenli bir ağaççıktır. Beyaz renkliçiçekler yapraklanmadan önce açılır. Olgun meyveleri mavi-siyah dumanlıdır. Küçük boyutlu ekşi lezzetli bir meyvedir güvem eriği. Sonbaharaylarında yetişen bu meyve yabani olarak yüksek kesimlerde yetişir. Dağ eriği veya domuz eriği denilentürler farklıdır. Güvem eriği nasıl tüketilir? Şekersiz Marmelat
Güvem Eriği şifa için geleneksel olarak eylül ayında doğadan toplanarak çekirdeğinden ayrılan meyve özü marmelat biçiminde kavanozlanır. Güvem Eriğikurusu
Güvem eriğinin kurutulmuş meyvesi kaynatılıp suyundan içilir, haşlanmışmeyve kabukları yenmesi son derece şifalıdır. Güvem EriğiSirkesi
Güvem eriğinin olgunlaşmış meyvelerinden " ana maya " ile enaz 1 (bir) yıl bekletilip oluşan faydaları saymakla bitmeyen organik birsirkedir. Güvem Özütü:Güvem meyvesi çekirdeğinden ayrılan meyve özü kurutulup öğütülür. Granül halinegetirilen Güvem Özütü yoğurt ile tüketilerek kısa zamanda en etkili şifaya kavuşma hedeflenir.
Bu İlan ENTEGRA Entegrasyon Sistemleri ile Listelenmiştir