Gaziantep ilinden elde edilen Karlıoğlu Boz İç Antep Fıstığı ürünü, ekstra yağlı yapısı, yoğun aroması, lezzeti ve tazeliği ile dikkat çeker. Normal Antep fıstığının olgunlaşmadan toplanmış hali olan boz Antep fıstığı, olgun fıstıklar gibi sarı değil yeşil renklidir. Sınırlı miktarda üretildiği için değerli bir atıştırmalık olan Boz İç Antep Fıstığı, baklavalık fıstık olarak da bilinir. Bu leziz kuru yemişi olduğu gibi tüketebilir veya farklı tatlı-tuzlu tariflerinizde kullanabilirsiniz.
Yeşil rengi ve yoğun aroması nedeniyle geleneksel fıstıklı baklava yapımında tercih edilen Boz İç Antep Fıstığı, baklavalık fıstık olarak da bilinir. Siz de baklavalık Antep fıstığı satın aldıktan sonra dilediğiniz boyuta öğüterek şerbetli ve sütlü tatlılarda kullanabilir, fıstıklı kek ve kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.
Katkısız olduğu için sağlıklı atıştırmalık yapımına da uygun olan Boz İç Antep Fıstığı ürününü, yulaf ezmesi ile kahvaltılarda tüketebilir, meyve salatalarına ekleyebilir, çeşitli soğuk ve sıcak içeceklerin yapımında kullanabilirsiniz.
Kabuksuz Boz Antep fıstığının 100 gramında ortalama 45 gram yağ, 20 gram protein ve 28 gram karbonhidrat bulunur. Mineral ve vitamin açısından da oldukça zengin olan boz iç Antep fıstığında A, B1, B6, E vitaminleri ile sodyum, potasyum ve fosfor yer alır. Ayrıca lif de içerdiği için sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Herhangi bir katkı maddesi kullanılmayan bu Antep fıstıklarını güvenle tüketebilir, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.