Klarife yağ – Aynı Zamanda Sade Yada Ghee Olarak da Biliniyor.
Tereyağın İçindeki Süt Proteinlerinin Temizlenmesiyle Elde Edilen Bir Tür Saflaştırılmış Yağ Diyebiliriz.
Ghee, En Kısa Tanımıyla Arıtılmış Tereyağıdır. Anadolu ve Kafkaslarda 'Sade Yağ' Olarak Bilinen Ghee, İnek Sütünden Yapılmış Tereyağından Elde Edilen, Yağın En Doğal ve Katkısız Halidir.
Bu Yağın En Önemli Özelliği Isıya Daha Dayanıklı Olması.
Zira İçindeki Su Buharlaşıp Süt Proteini Alınınca 200 Derecenin Üzerine Yanmadan Çıkabiliyor.
500 Gram Tereyağından 350 Gram Klarife Yağ Elde Ediliyor.