Kişniş Hakkında:
Farklı bir baharat çeşidi olan kişniş, son dönemde yıldızı daha çok parlayan baharatlardan. Kurutularak baharat halinde öğütülen kişniş tohumu özellikle pilavlarda ve etli Türk yemeklerinde tercih ediliyor. Ancak Kişniş Faydaları
konusu da aroması kadar etkili. Antioksidanlar bakımından zengin bir içeriğe sahip olan kişniş, vücuttan zararlı toksinlerin atılması konusunda da önemli bir baharat.
Kişniş Özellikleri:
Kişniş Tohumu, aşotu olarak da bilinir.
Kurutularak baharat haline getirilen bu muhteşem lezzeti özellikle deniz ürünleri yemeklerinde kullanmanızı öneririz.
Ayrıca çorba çeşitlerinde, pilav tariflerinde, et ve sebze yemeklerinde kullanılabilir.
Pastacılık sektöründe de önemli bir yere sahip bu baharat son zamanlarda bir çok içki tarifine de eklenerek tüketiliyor.
İçeriğinde kuarsetin gibi flavonoidler bulunur ve antioksidan özelliktedir.