Kavun kurusu, taze ürünün gerekli ön işlemlerden geçirilerek kurutulması ile üretilmiştir. Kurutma esnasında kurutulan üründeki özsuyun buharlaşması ile ürünün özü kalır ve doğal kavun kurusu içindeki besin değerleri, vitaminler, etken maddeler, taze doğal haline oranla çok artmıştır. Bu nedenle aynı miktar taze kavun tüketmek ile kavun kurusu tüketmek arasında besin değerleri açısından çok farklılık vardır ama faydalar kıyaslandığında ise istisnai durumlar haricinde, doğal taze kavun neye iyi geliyorsa kavun kurusu aynı konuda faydalıdır diyebiliriz.
Önemli Not: Ürünün tanıtımında kullanılan fotoğraflar, besin değerleri,faydaları ve yaklaşık fire oranları site ilk hazırlandığındaki veriler ve kaynaklar derlenerek yazılmıştır. Size gelecek ürün, ürünün cinsinden, kurutma tekniğinden ve başka unsurlar sebebiyle farklı olabilir.