Gündoğdu Az Tuzlu İzmir Tulum Peynir 500 gr

Gündoğdu Gündoğdu Az Tuzlu İzmir Tulum Peynir 500 gr

0 Değerlendirme
Sepet Fiyatı
266,42 TL
1
Adet:
1

Ürün bilgileri

Gündoğdu İzmir Tulum Peyniri 500gr (Az Tuzlu)


İzmir'in benzersiz lezzeti İzmir tulum peyniri sizler için özenle ve titizlikle hazırlandı. Yedikçe yediren İzmir tulum peyniri lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Bu hayran bırakan lezzetin altında yatan en önemli faktör, Ege'nin temiz havasında taze otları otlayan ineklerden sağılan sütler. Sütün tazeliği ve doğallığı sayesinde siz müşterilerimize hem tat hem koku hem lezzet anlamında maksimum hizmet verebiliyoruz. İzmir tulum peyniri bu harika lezzete ulaşıp geleneksel tat ve kıvama kavuşabilmesi için en az üç ay dinlendiriliyor.

İzmir tulum peyniri üretim sürecine bakarsak; sırasıyla çiğ sütün pastörize edilmesi, soğutma, telemeyi elde etme, işleme, tulumlara doldurularak ambalajlanması ve olgunlaştırmaya bırakılması. Alınan sütler mikrobiyolojik riskler sebebiyle pastörize edildikten sonra mayalama sıcaklığına göre soğutulur. Soğutulan süt bekletilmeden starter kültür eklenerek mayalanır. Yavaş bir şekilde gerçekleştirilen bu işlem yaklaşık 4 saat bu sıcaklıkta mayalanmaya bırakılır. Bu sürecin sonunda peynir pıhtısı ortaya çıkar. Oluşan pıhtı bıçak yardımıyla parçalanır. Süzülmesi amacıyla bez torbalara doldurulur. Ve kendi halinde süzülmeye bırakılır. Bir gece boyunca süzdürülür. Suyun tamamen gitmesi için torbanın üstüne ortalama ağırlık konur ve 1-3 gün bekletilmektedir. Suyun süzülmesinin ardından teleme teknelere boşaltılır ve sopa yardımıyla parçalanır. Üzerine belli oranda tuz serpilerek karıştırılır. Tekrar bez torbaya konur. Teleme o haliyle bir hafta bekletilir. Bu bir haftanın sonunda aynı işlemler 2-3 kere daha tekrarlanır. Peynir tuluma doldurulmadan önce 2-3 saatte bir üstü açık teknede karıştırılarak 18-24 saat ön olgunlaştırma yapılır. Ön olgunlaştırılması yapılan peynir tulumlara doldurulur ve ambalajlanır. Ambalajlanan tulumlar bekletilmeden 3-4 derecedeki soğuk hava depolarında 3-4 ay olgunlaşması için bekletilir.

İzmir'in bu önde gelen lezzeti olan İzmir tulum peyniri, diş ve kemik sağlığı açısından çok faydalıdır. Önemli bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. Tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Ülseri önlemede önemlidir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve düzenlenmesinde etkilidir. Bu sebeple hastalıklara karşı da koruyucu olup vücudu dirençli hale getirir. Sindirim sistemini düzenlemeye, ve aktif bir şekilde daha iyi çalışmasında etkili bir yardımcıdır. B vitamini gruplarını içerisinde barındırması sebebiyle kansızlığa doğal çözüm olduğu söylenebilir. Bu, hem sağlık hem lezzet deposu olan taze İzmir tulum peyniri kesinlikle kaçırılmamalı.

3000 m2 kapalı alan tesislerimizde üretilen tüm ürünlerimiz çiftlik sütlerinden günlük üretilmektedir.

 


Bu İlan ENTEGRA Entegrasyon Sistemleri ile Listelenmiştir

Ürün özellikleri

ÖzellikTam Yağlı
ÇeşitTulum
ŞekilKalıp
Sepet tutarı
266,42 TL