Bonatelli Geleneksel Tarhana 500 Gr

Bonatelli Bonatelli Geleneksel Tarhana 500 Gr

0 Değerlendirme
Sepet Fiyatı
68,62 TL
1
Adet:
1

Ürün bilgileri

 

Geleneksel Tarhana 500 G

Türk mutfağı dünyanın üç büyük mutfağından biri olarak bilinmektedir. Diğer mutfaklar kadim kültürüyle bilinen Çin’e ve Batı’nın kültürel kaynaklarını barındıran Fransa’ya aittir. Mutfağımız bu zenginliği kültürel zenginliği ve kadim geçmişinden aldığı miraslarla sağlamıştır. Tarhana da kültürel miraslarımızın başında gelmektedir. Unesco’nun yöresel lezzetlerin kaybolmaması adına Türk mutfağından pek çok lezzeti kültürel miras listesine aldığı görülmektedir. Tarhana da ‘Somut olmayan kültürel miras listesi’nde bulunmaktadır. Ülkemizde her yöre iklimine göre kendi tarhanasını üretmektedir. Yöresel tarhanalar bakımından zengin olan Türk mutfağı, ev yapımı tarhanalarla lezzetini kanıtlamaktadır.

Tarhananın Faydaları Nelerdir?

Tarhana içerisine doğal domatesler ev yapımı yoğurtlar, bakliyat unları dahil edildiği için besin değeri oldukça yüksek bir üründür. Ayrıca içeriğindeki ürünler dolayısıyla protein, kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum gibi minerallere sahiptir. Bu bakımdan birçok hastalığı iyileştirici özelliği bulunmaktadır. Grip hastalığına karşı tarhana kış aylarında ilaç niyetine tüketilmektedir.

Ev Yapımı Tarhana Nasıl Yapılır?

Tellioğlu Değirmen bu kültürel mirası yaşatmak için üretim tesislerinde yöresel tarhana üretimini başlatmıştır. 40 yıllık tecrübesini tarhana hamurunun mayasına katan Tellioğlu Değirmen ile doğal tarhana tüketimini gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Peki Tellioğlu Değirmen’de ev yapımı tarhana nasıl yapılmaktadır, tarhananın içindeki malzemeler nelerdir? İşte cevabı;

Doğal bahçe domatesleri,  taze kırmızı biber, ev yapımı yoğurt, nohut ve buğday unu iyice yoğrulur. Tellioğlu Değirmen’in seçtiği doğal ürünler içine hiçbir katkı ve koruyucu madde girmez. Mayalanma ve kurutma işlemlerinden sonra geleneksel yöntemlerle yapılan tarhana hazır olur. Tamamen hijyenik koşullarda hazırlanan tarhana, el değmeden paketlenir ve sunuma hazır hale gelir.

Tarhana Çorbası Tarifi

Daha çok kış aylarında hastalıklara karşı direnci artırmak için tercih edilen tarhana, dört mevsim tüketilebilen bir yemektir. Kışın bilhassa sabah kahvaltılarında içilen tarhana, akşam yemeklerinde başlangıç yemeği olarak servis edilmektedir. Peki tarhana çorbası nasıl yapılır? Taze domates rendesi, tereyağı ve bir miktar sarımsak kavrulur. Bir litre soğuk suya veya et suyuna bir çay bardağı tarhana eklenir ve karıştırarak kaynatılır. İsteğe göre çeşitli baharatlar eklenerek servis edilir ve afiyetle yenir.



Bu İlan ENTEGRA Entegrasyon Sistemleri ile Listelenmiştir

Ürün özellikleri

TürüGeleneksel Tarhana
Miktar500 gr
Sepet tutarı
68,62 TL