Köri; ( curry ) Asya ülkelerinde yaygın olarak kullanılan fakat ülkemizde yeni keşfedilen bir baharat karışımıdır.
Tavuk yemeklerinde, makarna soslarında, pilavlarda ve soslarda kullanılan bir baharat karışımı, lezzetinin yanında sağlık içinde çok faydalıdır.
Köri Nedir?
Körinin baharatının kullanılmaya başlandığı tarihler ise milattan önce 1700 yılları olduğu tahmin ediliyor.
Köri; Hindistan ve Güneydoğu Asya’da tüketilen birçok baharatın karıştırılması ile elde edilen bir baharattır.
Körinin içinde başta zerdeçal olmak üzere, kimyon, zencefil, karanfil, kişniş, demirhindi, acı kırmızıbiber, kakule, biber gibi baharatlar bulunmaktadır.
Bu İlan ENTEGRA Entegrasyon Sistemleri ile Listelenmiştir