4-8 metre boyunda ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından çikolata yapımında kullanılan bir bitki türüdür.
Doğal yetişme alanı Güney Amerika, Batı Afrika, Batı Hint adaları olmakla beraber, tropik iklimlerin genelinde yetiştirilmektedir. Theobromin adlı bir alkaloit eldesinde ve kakao yağı eldesinde kullanıldığı gibi, kakaonun tohumları da çikolata yapımında kullanılmaktadır.
ELDE EDİLİŞ YÖNTEMİ:
Kakao çekirdeklerinden soğuk sıkma yöntemi ile elde edilmiştir.
İçindekiler: Kakao Çekirdeği Yağı - Cacao Seed Oil Theobroma Cacao Oleum
Menşei: Türkiye
UYARILAR
* Oda sıcaklığında ağzı kapalı, ışık almayan yerde saklayınız.
* TETT ve parti numarası ambalaj üzerindendir.
Bu İlan ENTEGRA Entegrasyon Sistemleri ile Listelenmiştir