18. yüzyılda Roma ve Galyalı fırıncıların Noel ve Paskalya bayramlarında dükkânlarına gelen müşterilere anasonlu ekmek hediye ettikleri bilinmektedir. Hemen her kültürde kendine yer edinmeyi başaran anason, Türkiye’de rakı, Yunanistan’da uzo, Fransa’da pernod gibi yöresel içeceklere kendilerine özgü koku ve tatlarını veren bir çeşnidir.
Anason bitkisinden; anason çayı, anason yağı, anason tentürü ve çeşitli esanslar üretilir. İçki, sakız, dondurma, sabun, cilt kremi, diş macunu gibi çeşitli tüketim malzemelerinin üretiminde de kullanılmaktadır.
Temmuz ve Ağustos aylarında toplanılan Anason hem kurutularak hem de taze olarak tüketilebilir.
Bu çok yönlü ve içeriğinde zengin bileşimler barındıran anason bitkisi maydanozla benzerliğinden dolayı uzman olmayan kişiler tarafından karıştırılabilir. Bitkinin kalitesi meyvenin içerdiği uçucu yağ oranına göre belirlenir. Bu oran en az yüzde iki olmalıdır. Etken maddelerin ışığa duyarlılığı ve plastik türevleriyle etkileşiminde kalitesini yitirdiğinden mutlaka renkli cam kaplarda saklanmalıdır.
Şifalı Bitkiyi Şifalı Yapan Nedir ?
Bazı bitkilerin içinde bilim adamları tarafından şifalı olduğu kanıtlanan çeşitli etken maddeler vardır. Bitkiyi şifalı yapan ise bu etken maddelerin çokluğu ve kalitesidir.
Şifalı Bitkimi neden Arifoğlu'ndan Almalıyım ?
Arifoğlu'ndan alacağınız her Şifalı Bitki, memleketimizin ve Dünyanın en kaliteli topraklarında ve en temiz coğrafyalarında yetiştirilmektedir. Toplanan her bitki için özel etken madde analizleri yapılmaktadır ve bu analizler sayesinde etken maddesi düşük ve kalitesiz olan ürünler ayıklanmaktadır. Bu işlemlerden sonra satışa uygun vaziyette olan bitkiler sterilize edilir ve siz değerli müşterilerimize sunulur.
Bu İlan ENTEGRA Entegrasyon Sistemleri ile Listelenmiştir