Tirmata Panko (ekmek kırıntısı)
• Türkçe’de ‘’ekmek kırıntısı’’ olarak geçen Tirmata Pankoları; köfte, et, balık gibi yiyeceklerkızartılırken daha çıtır olmaları ve daha güzel görünmeleri için kullanılan birmalzemedir.
• Kızartmalariçin kullanılan ve et gibi besinlerin soslandığı sos çeşitlerinin kalınlaştırılmasıadına da kullanılır.
• Panko Ekmek Kırıntısını;
• Panelemek istediğiniz ürünü az tuz ve toz biberkarıştırdığımız una güzelce buluyoruz.
• Çırpılmış yumurtanın içinebatırıyoruz.
• Her tarafına eşit miktarda Panko serpiştirip ve elimizle hafifçe bastırıyoruz. Dilerseniz Panko’yu baharat ile de zenginleştirebilirsiniz.
• Fritözde veya bol miktarda yağkızdırdığımız tavada kızartıyoruz. Sonra da afiyetle çıtır çıtır yiyoruz.
Ekmek Kırıntısı: Tazeekmek kırıntılarından üretilmiştir. Kızartmalarda kullanıldığında tuzlu vegevrek bir tat verir.
AlerjenUyarısı
Gluten İçermektedir.
SaklamaKoşulları
Serin ve Kuru ortamda muhafaza ediniz.
NetGramaj
1 Kilogram