Discord Sunucu Şablonu Nedir, Nasıl Yapılır ve Kullanılır?

16 Ocak 2024

Discord Sunucu Şablonu Nedir, Nasıl Yapılır ve Kullanılır?

Son dönemin oyuncular tarafından en çok kullanılan iletişim uygulaması olan Discord, işlevsel özellikleri nedeniyle oldukça seviliyor. Discord sayesinde kendi topluluğunla iletişim kurabilmek için sesli, yazılı ya da görüntülü görüşme sağlayabileceğin sunucular da oluşturabilirsin. Bu içeriğimizde Discord sunucusu kurmak isteyen kullanıcıların merak ettiği Discord sunucu şablonu nedir, nasıl yapılır ve kullanılır gibi merak edilen temel soruları cevaplayacağız. Discord sunucu şablonları hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsan hemen içeriğimizi okuyabilirsin.

 

Discord Sunucu Şablonu Nedir?

Discord sunucu şablonları en basit tanımlamayla yeni sunucular oluşturulması için hazırlanan basit planlardır. Kolay erişilebilir bir Discord sunucusu oluşturarak Discord ağını büyütebilir ve farklı birçok insanla iletişim kurabilirsin. Discord sunucu kurma işlemi oldukça basittir ama sunucu kurma amacına göre ve hedef kitlenin istekleri doğrultusunda sunucunu yapılandırman biraz zaman alabilir. İşte Discord şablonları da tam bu aşamada devreye girer. Discord için geliştirilmiş birçok sunucu şablonu bulunur. Kendi kullanım amacına ve hitap ettiğin kitlenin isteklerine göre en uygun şablonu seçmelisin.

 

Discord Sunucu Şablonu Nasıl Oluşturulur?

Discord kullanıcılarının merak ettiği konuların başında Discord sunucu şablonu oluşturma konusu geliyor. Sunucularının ağını genişletmek ve daha büyük kitlelerle iletişim kurmak isteyen kullanıcılar için bu konu oldukça önemli. Discord server template oluştururken dikkat etmen gereken ilk şey aktif bir Discord sunucunun olmasıdır. İkinci olarak Discord sunucuları oluşturman da sana büyük fayda sağlar. Bir diğer alternatif de tanıdığın bir Discord kullanıcısının şablonunu seninle paylaşmasını istemendir. Discord hazır şablon kullanmak seni kanalları, roller ve izinleri en baştan ayarlama zahmetinden kurtarır. Şimdi adım adım Discord sunucu şablonu nasıl oluşturulur buna bakalım.

 

  • Bilgisayarınızın başlat menüsünden “Discord”u ara. Çıkan sonuçlardan Discord uygulamasına tıkla ve sağ bölmeden “Aç” seçeneğine tıkla.
  • Discord şablon oluşturma için bir sunucunun sahibi olduğundan ya da sunucuyu yönetmeye iznin olduğundan emin ol. Unutma sahiplik ya da yönetici iznin olmadan sunucu şablonu oluşturamazsın.
  • Discord uygulaması başlatıldığında sol üst sütunda yer alan Sunucu simgesine tıkla.
  • Sunucu adının yanında yer alan açılır ok simgesine tıkla.
  • Yeni bir pencere başlatmak için açılır menüden Sunucu Ayarları kısmına tıkla.
  • Açılan pencereyi aşağı doğru kaydırarak Sunucu Şablonları sekmesine tıkla.
  • Şablon Başlığı ve Açıklama alanlarını doldur.
  • Bir şablon bağlantısı oluşturmak için Şablon Oluştur seçeneğine tıkla.
  • Şablon bağlantını erişilebilir bir konuma kaydetmek ve başka kişilerle paylaşmak için Kopyala sekmesine tıkla.

 

Bu adımlar ile Discord sunucu şablonu nasıl yapılır sorusunu yanıtlamış olduk. Etkili bir Discord şablonu oluşturmak için ise şu ipuçlarına dikkat edebilirsin;

 

  • Şablonunu görsel olarak çekici kılmak için emojiler ve biçimlendirmeler kullanabilirsin.
  • Şablonuna gereken tüm bilgileri ve talimatları eklediğinden emin olmalısın.
  • Şablonunda kullandığın dilin açık ve sade olmasına dikkat etmelisin. Bu nedenle de şablonunda teknik terimler kullanmaktan kaçınabilirsin.
  • Bilgilerinin düzenli olması da oldukça önemli bir kriter. Kullanıcılar tarafından daha kolay olması için başlık, alt başlık ve madde işaretleri kullanabilirsin.

Discord Sunucu Şablonu Nasıl Kullanır?

Discord şablon kullanma da kullanıcıların merak ettiği konulardan biri. Bir Discord sunucu şablonu kullanmaya başlamadan önce Discord şablonları web sitesini ziyaret etmelisin. Siteye giriş yaptıktan sonra kullanmak istediğin şablona giderek “Şablonu Kullan” seçeneğine tıklamalısın. Bu web sitesinde yer alan şablonlar çeşitli etiketlere göre sınıflandırılmıştır. Bu nedenle herhangi bir kategoriye ait şablon arıyorsan arama çubuğuna o etiketi girebilirsin. İstediğin şablonu bulduktan sonra “Şablonu Kullan” kısmına tıklayarak Discord uygulamanı başlatmış olursun. Uygulama açıldıktan sonra Discord, sunucunun varsayılan şablonunu seçtiğin şablon ile değiştirmek isteyip istemediğini sorar. Bunun için önce “+” simgesine tıklayarak sunucu için bir görsel yüklemelisin. Daha sonra sunucu adını belirlemek için “Sunucu Adı” alanına giriş yap. En son adım olarak şablonunu değiştirmek için “Oluştur” sekmesine tıkla. İşine yarayabilecek en iyi 10 Discord sunucu şablonu isimleri ise şöyle;

 

  1. Aesthetic Symbols
  2. Simple Server for Friends
  3. Gaming Template
  4. Another Japan Theme
  5. Anime
  6. Chill Server
  7. Cafe Themed Aesthetic Server
  8. Roblox Cafe
  9. Korsan Teması
  10. Bot Support

 

Discord sunucu şablonu oluşturma ve kullanma konusunda merak edilenlere açıklık getirdiğimiz içeriğimizin sonuna geldik. Sen de sıkı bir Discord kullanıcısıysan bu içeriğin oldukça işine yaradığını düşünüyoruz. Aynı zamanda senin için güzel bir de haberimiz var. FreeZone oyuncu tarifeleri kullanarak Discord kullanımlarında internetinden harcamazsın. Evet yanlış okumadın. Eğer bir Freezone’luysan doyasıya Discord ve daha birçok popüler uygulamayı paketindeki internetinden harcamadan kullanırsın. Üstelik FreeZone güzellikleri bunun gibi daha birçok avantajı da beraberinde getiriyor. FreeZone genç tarifeler popüler birçok marka iş birliği ile gençlere muhteşem fırsatlar sunuyor. Henüz FreeZone’lu olmadıysan Vodafone FreeZone web sitesi üzerinden ya da mağazalarımızı ziyaret ederek başvurunu yapabilir ve FreeZone dünyasına en hızlı şekilde adım atabilirsin. Eğer hattı kendi üzerine tanımlı olmayan 26 yaş altındaki bir Vodafone kullanıcısıysan sana önerimiz hemen hattını üstüne tanımla! Çünkü hattını üstüne tanımlayan Vodafone kullanıcıları sürpriz indirimler kazanıyor.

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele