Discord Oyun Etkinliği Açma ve Kapatma Nasıl Yapılır?

16 Ocak 2024

Discord Oyun Etkinliği Açma ve Kapatma Nasıl Yapılır?

Çevrimiçi oyun oynayan oyuncular için en önemli konulardan biri de diğer oyuncularla iletişim kurmak. Çok oyunculu oyunlarda oyuncuların kendi takım arkadaşları ile iletişim kurmak için en sık kullandığı uygulama ise Discord. Oldukça kullanışlı bir iletişim uygulaması olan Discord’un birçok fonksiyonu da bulunur. Bu fonksiyonlardan biri de arkadaşlarınla oynadığın oyunları başkalarına göstermesidir. Ancak bu özellik kimi zaman oyuncular için bir dezavantaj olabilir. Bu içeriğimizde Discord ne yaptığını göstermeözelliğinin nasıl açılıp kapatacağını anlatacağız. Eğer sen de bu özelliği istediğin zaman açıp kapatabilmek istiyorsan içeriğimizi okumaya devam et.

 

Discord Oyun Etkinliği Kapatma Nasıl Yapılır?

Discord’da oynadığın oyunlar diğer kullanıcılara otomatik olarak gösterilir. Eğer oynadığın oyun Discord’un “Zengin Varlık” özelliğini kullanıyorsa arkadaşların oyunda nerede olduğunu dahi görebilir. Ancak kimi oyuncular zaman zaman oynadıkları oyunun başkaları tarafından görülmesini istemeyebilir. İşte böyle bir durumda etkinlik durumunu gizleyerek arkadaşlarının durumunu takip etmesini önleyebilirsin. Peki Discord oyun etkinliği kapatmaişlemi nasıl yapılır? Gelin bu işlemi nasıl yapacağını adım adım inceleyelim.

 

  • Discord’u başlattıktan sonra ekranın sol alt köşesinde profil fotoğrafının yanında yer alan dişli simgesine tıkla ve Ayarlar menüsünü aç.
  • Açılan menüden Oyun Etkinliği sekmesine tıkla.
  • Burada “Şu Anda Oynanılan Oyunu Durum Mesajı Olarak Göster” özelliğini devre dışı bırak. Bu aşamadan sonra Discord oyun etkinliğini paylaşmayı durdurur.

 

Yine Kullanıcı Ayarları menüsü üzerinden Bağlantılar sekmesine tıklayarak Spotify, Xbox ve PlayStation gibi platformlardan hangilerinin Discord hesabına erişiminin olduğunu da kontrol edebilirsin. Bu aşamada bağlı olduğun her platform için iki adet seçenek bulunur. Örneğin Spotify sekmesinin altında “Profilde Görüntüle” ve “Durumunu Spotify Olarak Göster” olarak iki seçenek yer alır. Eğer oyun etkinliklerini kapatmak istiyorsan bu iki sekmeyi de kapatman gerekir. Bu ayarı her platform için ayrı ayrı gerçekleştirmelisin.

 

Discord Oyun Etkinliği Açma Nasıl Yapılır?

Oyun etkinliğini ve durumunu başka kullanıcılardan gizlemenin adımlarını anlattık. Ancak her zaman bu etkinlikleri gizlemek istemeyebilirsin. Bu durumda da aklına Discord oyun etkinliği nasıl açılır sorusu gelebilir. Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit. Eğer yukarıdaki adımları takip ederek oyun etkinliğini kapattıysan aynı adımları izleyerek yeniden durumunu ve oyun etkinliğini arkadaşlarınla paylaşabilirsin. Yapman gereken tek şey yine ayarlar üzerinden aynı adımları takip edip butonları yeniden aktif hale getirmek.

 

Discord oyun etkinliği açıp kapatma konusunda bir araştırma içerisindeysen sen de sıkı bir Discord kullanıcısın demektir. Eğer tahmin ettiğimiz gibi sık sık Discord kullanıyorsan senin için iyi bir haberimiz var. FreeZone oyuncu tarifeleri başta Discord olmak üzere birçok popüler oyun ve uygulamada internetinden yemez. Evet yanlış okumadın. Eğer bir Freezone’luysan doyasıya Discord ve daha birçok popüler uygulamayı paketindeki internetinden harcamadan kullanırsın. Üstelik FreeZone güzellikleri bunun gibi daha birçok avantajı da beraberinde getiriyor. FreeZone genç tarifeler popüler birçok marka iş birliği ile 26 yaş altındaki kullanıcılara muhteşem fırsatlar sunuyor. Henüz FreeZone’lu olmadıysan Vodafone FreeZone web sitesi üzerinden ya da mağazalarımızı ziyaret ederek başvurunu yapabilir ve FreeZone dünyasına en hızlı şekilde adım atabilirsin. Eğer hattı kendi üzerine tanımlı olmayan 26 yaş altındaki bir Vodafone kullanıcısıysan sana önerimiz hemen hattını üstüne tanımla! Çünkü hattını üstüne tanımlayan Vodafone kullanıcıları sürpriz indirimler kazanıyor.

 

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele

‍‍