Discord Nedir, Nasıl Kullanılır ve Giriş Yapılır?

02 Nisan 2024

Discord Nedir, Nasıl Kullanılır ve Giriş Yapılır?

İnternet kullanımı günümüzün vazgeçilmezlerinden. Birçok farklı işlem için kullandığımız internet özellikle de gençler arasında iletişimin en önemli ögesi. Gençler oyun oynarken, video izlerken ya da farklı aktiviteler sırasında arkadaşları ile etkileşime geçmeyi oldukça önemsiyor. Bu nedenle de bu iletişimi sağlayacak birçok platform ortaya çıkmaya başladı. Discord da bu platformlardan biri. Son dönemde adını sık sık duyduğumuz Discord hakkında “Discord nedir, nasıl kullanılır ve ne işe yarar?” gibi soruların yanıtları ise bu içerikte. Birkaç yıldır hayatımızda olmasına rağmen milyonlarca kullanıcısı olan Discord hakkında detaylı bilgi almak istiyorsan içeriğimizi okumaya devam et.

Discord Nedir?

Discord, arkadaşlarınla, oyun toplulukları ile ve oyun geliştiricileri ile sesli, görüntülü ve yazılı iletişime geçmeni sağlayan ücretsiz bir iletişim uygulaması. Milyonlarca kullanıcısı olan Discord insanlarla çevrimiçi iletişim kurmanın en popüler yolu. Peki Discord ne zaman kuruldu? Aslında Discord’un popülaritesine rağmen tarihi çok da eski sayılmaz. Kasım 2015’te yayınlanan Discord kurulduğu ilk yıllardan itibaren büyük bir popülerliğe sahip oldu ve bugün milyonlarca kullanıcısı ile bu yerini korumaya devam ediyor.

Discord Ne İşe Yarar?

Günümüzde milyonlarca kullanıcı tarafından aktif şekilde kullanılan Discord temelde bir online iletişim platformu. Discord ile ister aynı şehirde ister dünyanın iki farklı ucunda olsun her kullanıcı birbiri ile kaliteli ve kesintisiz şekilde iletişim kurabilir. Peki bu denli kapsamlı özelliklere sahip olan Discord ne işe yarar? Discord’un en önemli görevi kullanıcıların diğer kullanıcılar ile kesintisiz ve hızlı bir şekilde iletişim kurmasını sağlamak. Discord’ın genel kullanım amaçları arasında sohbetin yanı sıra çevrimiçi bilgisayar oyunlarının oynanması da yer alıyor. Kullanıcılar takım halinde girdikleri oyunlarda Discord ile iletişim kurmayı tercih ediyor. Discord’un güçlü altyapısı, oyun oynarken oldukça önemli olan anlık tepkileri ve iletişimleri en etkili şekilde karşılayabiliyor.

Discord’da Neler Yapılabilir?

Discord ile yapılabileceklerin sınırı yok. Discord kullanımı için öncelikle bir sunucu kurulması gerekiyor. Kolay ve ücretsiz şekilde kurulabilen sunucuları yalnızca arkadaşların ile paylaşabilir ya da herkese açık şekilde ayarlayabilirsin. Açık odalar sayesinde ise yeni kişilerle de tanışabilirsin. Peki Discord ile başka neler yapılabilir?

 

  • Arkadaşlarını ekleyerek özel odalar oluşturabilir,
  • Açtığın sunucuya bot ekleyebilir,
  • Sohbet sırasında seni kimlerin duyabileceğini belirleyerek özel sohbetlerini gerçekleştirebilir,
  • Dilediğin kişilerle ekran paylaşımı yapabilir,
  • Arkadaşlarınla müzik paylaşabilir ve dinleyebilir,
  • Dilediğin kişilerle film izleyebilir ya da iş / okul çalışmalarını birlikte yürütebilirsin.

Discord Nasıl Kullanılır?

Oldukça fonksiyonel bir iletişim platformu olan Discord ile ilgili merak edilenlerden biri de “Discord nasıl kullanılır?” sorusunun yanıtı. Ücretsiz olması ve kolay kullanılabilmesi nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilen Discord’u etkili şekilde kullanabilmek için kısa bir kullanım kılavuzu hazırladık. İşte Discord kullanımı ile ilgili püf noktalar.

Discord’a Giriş Kılavuzu

Discord kullanmaya başlamadan önce Discord giriş işleminin nasıl yapılacağından kısaca bahsedelim. Discord kullanmak için öncelikle bir hesap açarak Discord’a üye olman gerekiyor. Üyelik işlemi oldukça basit ve kısa sürer. Üyelik için izlemen gereken adımlar şunlar:

 

  • Discord web sitesine giriş yap.
  • Karşına çıkan ekrandan “Yeni Üye” ibaresini seç ve açılan sayfada, kullanıcı adı, e-posta adresi ve şifre gibi istenen bilgileri doldur.
  • Şifre oluşturma sırasında güçlü ve aynı zamanda akılda kalıcı bir şifre belirlemen önemli. Bu aşamadan sonra üyeliğini kontrol etmek için bir sayfaya yönlendirilirsin. Bu aşamada robot olmadığını onayladıktan sonra üyelik işlemin gerçekleşir.

 

Üyelik tamamlandıktan sonra ise Discord’a giriş yapman gerekir. Peki Discord giriş nasıl yapılır? Aslında bu işlem de oldukça basit. Belirlediğin kullanıcı adı ve şifreyi kullanarak giriş yapabilirsin. Discord dünyasına hoş geldin!

Discord Kullanım Kılavuzu

Discord’da birçok farklı özellik bulunduğundan bahsettik. Discord’u aktif ve verimli bir şekilde kullanmak için bu özelliklerin her birinden yararlanmak ise oldukça önemli. Bu nedenle Discord kullanırken karşılaşabileceğin tüm detaylar hakkında bilgi sahibi olmanda fayda var. İşte Discord kullanırken işine yarayabilecek bilgiler:

 

●     Discord Durum Ayarlama

Discord’da müsaitlik durumunu ifade etmek için belli ibareler yer alıyor. Çevrimiçi, rahatsız etmeyin, boşta ya da görünmez gibi olan bu ifadeler arkadaşlarına karşı müsait olup olmadığını belirtmenin en etkili yolu. Discord durum ayarlamak için istemcide bulunan avatarına sağ tıklayarak açılan menüyü kullanabilirsin.

 

●     Sunuculara Katılma / Sunucu Oluşturma

Discord sunucuları geniş imkanlara sahip mesajlaşma grupları olarak düşünülebilir. Discord kullanırken mevcut sunucuları kullanabilir ya da kendi sunucunu oluşturabilirsin. Herhangi bir sunucuya katılmak için sunucu adının üzerine tıklayarak “Katıl” demen yeterli. Kendi sunucunu oluşturmak için ise ekranın sol köşesinde yer alan “+” işaretine tıklaman gerekiyor.

●     Discord İkonlarını Tanıma

Discord’da 5 farklı durum ikonu mevcut. Bu ikonların ne anlama geldiğini bilmek oldukça işine yarayacaktır. Discord ikonları ve anlamları şu şekilde:

 

  • Yeşil: Çevrimiçi
  • Sarı: Boşta
  • Kırmızı: Rahatsız Etmeyin
  • Mor: Yayında
  • Gri: Çevrimdışı

 

●     Kullanıcı Adı Değiştirme

Discord kullanımındaki önemli özelliklerden biri de kullanıcıların katıldıkları her sunucuya göre kullanıcı adını değiştirebilmesi. İş alanında daha resmi bir isme sahip olmak isteyip arkadaş ortamında daha neşeli bir isme sahip olmak isteyen kullanıcılar için harika bir seçenek olan bu özelliği kullanmak için sunucu ayarları kısmından menü kısmına tıklaman gerekiyor. Ardından “Kullanıcı Adını Değiştir” butonuna tıklayarak ilgili alana yeni kullanıcı adını girerek “Kaydet” butonuna basman yeterli.

●     Discord Üzerinden Ekran Paylaşımı

Discord’un en sevilen özelliklerinden biri de dilediğin kişi ya da kişilerle ekran paylaşımı gerçekleştirebilmen. Canlı yayın sırasında sunucudaki kişilerle ekran paylaşımı yapabilirsin. Bu sayede ekran paylaşımındaki görseller üzerine konuşabilir, tek bilgisayar üzerinden onlarca kişi ile film izleyebilirsin. Aynı zamanda iş alanında yapacağın sunumlarda ya da okul ödevlerinde de ekran paylaşımı sayesinde harika bir takım çalışması çıkarabilirsin. Ekran paylaşımı için öncelikle bir ses kanalına katılman gerekiyor. Bunun için de ekranın sağ alt köşesinde yer alan durum panelinde ekran ikonuna basmalı ve açılan pencereden paylaşmak istediğin uygulamayı seçmelisin.

●     Görüntülü Arama

Discord yazılı ve sesli iletişimin yanında görüntülü görüşme gerçekleştirebileceğin bir platform. Discord ile kaliteli bir şekilde görüntülü görüşme gerçekleştirmek de oldukça kolay. Yine bir ses kanalına katılarak, bilgisayar kamerasına erişim izni vererek görüntülü görüşmelerini Discord ile gerçekleştirebilirsin.

 

●     Canlı Yayın İzleme

Discord üzerinden canlı yayın yapan kişilerin yayınlarını izleyebilirsin. Bunun için öncelikle canlı yayın yapan kişileri bulman gerekiyor. Ses sunucusu üzerinde kullanıcı adının yanında “Canlı” ikonu bulunan bir kişi canlı yayın gerçekleştiriyor demektir. Sen de bu kullanıcı adına tıklayarak yayını izleyebilirsin.

 

FreeZone’lular en popüler iletişim platformlarından biri olan Discord’u da özgürce kullanmanın tadını çıkarıyor. FreeZone’un güzelliklerle dolu dünyasında giyimden seyahate, yemekten kahveye birçok alanda indirimlerin yanı sıra Discord ve daha birçok popüler uygulamada kullanabileceğin bol GB’lar var. Sen de Discord’da özgürce takılabileceğin Vodafone tarifelerini incelemek ve FreeZone’lu olmak için hemen FreeZone üzerinden başvurunu gerçekleştirebilirsin.