Discord Müzik Botu Nedir? Nasıl Eklenir?

01 Aralık 2023

Discord Müzik Botu Nedir? Nasıl Eklenir?

Başta online oyun oyuncuları olmak üzere neredeyse tüm bilgisayar kullanıcılarının bildiği bir mesajlaşma uygulaması olan Discord, kullanıcılarına birçok yenilik ve özellik sunuyor. Bu özelliklerden biri de Discord dışında herhangi başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan botlar aracılığı ile müzik dinlemek. Bu içeriğimizde Discord müzik botunun ne olduğunu ve bu botun nasıl ekleneceği ile ilgili merak edilenleri yanıtlayacağız. Eğer sen de bir Discord kullanıcısıysan ve müzik botlarının nasıl ekleneceğini merak ediyorsan içeriğimizi okumaya devam edebilirsin.

 

Discord Müzik Botu Nedir?

Discord botları sayesinde sunucuna birçok farklı özellik ekleyebiliyorsun. Bu botlar içerisinde kullanıcıların en çok kullandıkları da müzik botlarıdır. Müzik botları sayesinde Discord kullanıcıları başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan müzik dinleyebilir ve sunucuları üzerinden müzik paylaşımında bulunabilir.

 

Discord Müzik Botu Nasıl Eklenir?

Discord kullanıcılarına geniş bir kullanım alanı sunan müzik botları, her Discord kullanıcısının sunucusuna eklemek istediği botların başında yer alıyor. Eğer sen de bu eklemeyi yapmak istiyorsan Discord müzik botu ekleme işlemi için şu adımları izlemelisin;

 

  • Discord uygulamasını aç.
  • Discord sunucu dizesinin altında yer alan Ekle (+ işareti) butonuna tıkla ve yeni bir sunucu oluştur.
  • Karşına çıkan ekrandan eklemek istediğin müzik botunu seç.
  • Seçtiğin müzik botuna davet gönderdikten sonra Discord kullanıcı bilgilerini girerek sisteme giriş yap.
  • Seçtiğin müzik botunu oluşturduğun Discord sunucusuna ekle.
  • Karşına çıkan yenilikleri onayla ve dinlemek istediğin müzikleri seçerek işlemi tamamla.

 

Bu adımları tamamladıktan sonra DC müzik botu ekleme işlemini gerçekleştirmiş olursun. Discord’da müzik dinlemek için sayısız bot seçeneğin bulunur. Bu seçenekler içerisinde en popüler olan müzik botları ise şunlar;

 

Hydra

YouTube, Spotify, Deezer ve SoundCloud gibi uygulamalarla optimze olan Hydra, Discord kullanıcılarının en çok tercih ettiği müzik botlarından biri. Geniş komut yelpazesi ve kolay kontrol paneli ile çok sevilen Hydra 10 farklı dil desteğine de sahip.

 

Mee6

Hem denetleme hem de müzik botu olarak kullanılabilen Mee6 ile birçok işlemi gerçekleştirmen mümkün. Bir yandan mesajlaşma sırasındaki küfür ya da spam içerikli mesajları engelleyebilirken diğer yandan da arka planda kendi oluşturduğun müzik listelerini dileyebilirsin.

 

Fredboat

SoundCloud, Twitch ve YouTube desteği ile kullanıcıların en sevdiği müzik botlarından biri de Fredboat. Botun en sevilen özelliklerinin arasında müzik çalma listeleri ve favori şarkı listesi oluşturabilmek yer alır.  Aynı zamanda FredBoat sesli konuşma sırasında müzik çalmaya devam ettiği için kullanıcılar tarafından en sık tercih edilen Discord müzik botu.

 

Bunların dışında ZeroTwo, Chip Bot, Probot, Discortics, BMO, Pancake ve Soul Music gibi kullanıcılar tarafından çok sevilen ve tercih edilen müzik botları da bulunur. Bu seçenekler içerisinden kendine en uygun olanı seçerek Discord müzik botu ekleişlemi ile rahat bir şekilde Discord üzerinden müzik dinleyebilirsin.

 

Discord’da Konuşma Sırasında Nasıl Müzik Çalınır?

DC müzik botu eklemeişleminden sonra gelelim nasıl müzik dinleyeceğine. Discord uygulamasını sesli konuşma için kullanırken arka planda müzik dinlemeye devam edebilmek için şu adımları izlemelisin;

 

  • Bilgisayarın üzerinden Donanım ve Sesler bölümünü aç.
  • Karşına çıkan ekrandan Ses Cihazlarını Yönet komutuna tıkla.
  • Kayıt sekmesi üzerinden Stereo Mix sekmesini “Varsayılan” olarak işaretle.
  • Bu adımların ardından Discord üzerinde sesli görüşmeler sırasında arka planda dinlediğin müzik çalmaya devam eder.

 

Discord’da konuşma sırasında müzik çalmaya devam edebilmek için yukarıdaki adımları izlemen yeterli. Bilgisayarının işletim sistemine göre sekme isimleri değişiklik gösterebilir ancak en genel adımlar bunlardır.

 

Discord müzik botları hakkındaki içeriğimizin sonuna geldik. Eğer sen de sıkı bir Discord kullanıcısıysan sana güzel bir haberimiz var! FreeZone oyuncu tarifeleri kullananlar Discord kullanımlarında internetinden harcamıyor. Evet yanlış okumadın. Eğer bir Freezone’luysan doyasıya Discord ve daha birçok popüler uygulamayı paketindeki internetinden harcamadan kullanırsın. Üstelik FreeZone güzellikleri içerisinde bununla birlikte daha birçok avantaj da seni bekliyor. FreeZone genç tarifeler popüler birçok marka iş birliği ile gençlere muhteşem fırsatlar sunuyor. Henüz FreeZone’lu olmadıysan Vodafone FreeZone web sitesi üzerinden ya da mağazalarımızı ziyaret ederek başvurunu yapabilirsin. Eğer hattı kendi üzerine tanımlı olmayan 26 yaş altındaki bir Vodafone kullanıcısıysan hem FreeZone’lu olmak hem de sürpriz indirimler kazanmak için hemen hattını üstüne tanımla! 

 

 

Yüzlerce gaming ekipmanını indirimli alabileceğin FreeZone tarifelerini hemen incele!

Teklifleri gör!

‍‍