Discord Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

01 Aralık 2023

Discord Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Online oyun oynamayı sevenlerin en keyif aldığı oyun şekillerinden biri de bu oyunları takım halinde oynamak. Bu şekilde oynanan oyunlardan daha fazla keyif almak ve oyundaki başarıyı artırmanın ilk ve en önemli yolu ise takım arkadaşları ile iletişimde kalmak. Bu iletişimi sağlamak için birçok program mevcut. Bu programların içerisinde en popüler olanı ise Discord. Bu içeriğimizde merak edenler için Discord kullanıcı adı değiştirmekonusuna değineceğiz. Hazırsan başlıyoruz.

 

Discord Nedir?

Discord isim değiştirmekonusuna açıklık getirmeden önce, kısaca Discord’un ne olduğundan bahsedelim. Discord; arkadaşlarınla, farklı oyun topluluklarıyla ya da oyun geliştiricileri ile sesli, görüntülü ve yazılı şekilde sohbet etmene imkân tanıyan ücretsiz bir iletişim uygulamasıdır. Milyonlarca kullanıcısı olan Discord, özellikle oyun sırasında başkaları ile çevrimiçi iletişim kurmanın en popüler yoludur. Neredeyse tüm popüler platformlarda ve cihazlarda kullanılabilen Discord özellikle de oyunseverlerin en sevdiği programlardan biri.

 

Discord Kullanıcı Adı Değiştirme

Birçok avantajı bulunan ve diğer alternatiflerine göre oldukça basit bir kullanımı olan Discord, kullanıcı adı değiştirme konusunda da esnek bir yapıya sahiptir. Dilediğiniz zaman dc isim değiştirme işlemini gerçekleştirebileceğin gibi, diğer arkadaşlarınla aynı kullanıcı adını da kullanabilirsin. Çünkü Discord kullanıcı isimlerinin yanında rakamsal ifadelere de yer verilir. Bu da sorunsuz şekilde başka kullanıcılar ile aynı isme sahip olmanızı sağlar. Discord ücretsiz bir uygulama olduğu için kullanıcı adını dilediğin zaman değiştirmen mümkündür ancak kullanıcı adının sonundaki rakamsal etiketleri değiştirmek için Nitro abonelik gerçekleştirmen gerekir. Şimdi adım adım hem bilgisayarda hem de uygulama üzerinden Discord kullanıcı adını nasıl değiştirebileceğine bakalım.

 

Bilgisayarda Discord Kullanıcı Adı Değiştirme

Bilgisayar üzerinden Discord kullanıcı adını değiştirmek için şu adımları izlemelisin;

 

  • Discord web sitesine giriş yap.
  • Ekranın alt kısmında yer alan çark simgesine tıklayarak Ayarlar kısmına git.
  • Açılan ekran üzerinden Hesabım sekmesine tıkla ve burada yer alan Kullanıcı Adı alanının yanındaki Düzenle butonuna tıkla.
  • Açılan yeni ekrana yeni kullanıcı adını ve güvenlik için mevcut şifreni yazdıktan sonra değişikliği kaydetmek için Bitti sekmesine tıkla.
  • Discord kullanıcı adın değişti bile!

Uygulama Üzerinden Discord Kullanıcı Adını Değiştirme

Eğer kullanıcı adını mobil cihazın üzerinden değiştirmek istiyorsan şu adımları izlemelisin;

 

  • Mobil cihazın üzerinden Discord uygulamasını aç.
  • Ekranın sağ alt köşesinde yer alan Profil simgesine dokun.
  • Hesabım sekmesini seç ve burada yer alan Kullanıcı Adı seçeneğine dokun.
  • Açılan ekrandaki ilgili alana yeni kullanıcı adını yaz ve en altta yer alan Kaydet simgesine tıkla. İşte bu kadar kolay.

 

Discord kullanıcı adının dışında takma adını değiştirmene de imkân tanır. Takma adlar da kullanıcı adı gibi platformdaki deneyimlerini kişiselleştirebilmen için geliştirilmiş seçeneklerden biridir. Takma adını değiştirmek için tek şart sunucudaki rolünün buna izin vermesidir. Discord takma adını değiştirmek için ise şu basit adımları uygulayabilirsin;

 

  • Tarayıcın üzerinden Discord hesabına giriş yap ve sol kenar çubuğunda yer alan sunuculardan istediğini seç.
  • Sunucu üyeleri listesinin yer aldığı en sağ kısımdaki panelde, kendi kullanıcı adını bul ve üzerine sağ tıkla. Açılan menüden Sunucu Profilini Düzenle seçeneğini seç.
  • Metin alanına yeni takma adını gir ve Değişiklikleri Kaydet butonuna tıkla.
  • Bu işlemlerden sonra takma adın değişmiş olur. Ancak takma adını daha hızlı bir şekilde değiştirmek için sunucunun izin verilen bir sohbet kanalında “/nick” komutunu kullanarak istediğin takma adı da yazabilirsin.

 

Discord kullanıcıları için bir güzel haber de FreeZone’dan! FreeZone oyuncu tarifeleri Discord kullanımlarında internetinden harcamıyor. Sana da doya doya sohbet etmek kalıyor. FreeZone güzellikleri sadece bununla da sınırlı değil. Birçok marka iş birliği ile kullanıcılarına birbirinden güzel avantajlar sunan genç tarifeler de yine FreeZone’da. Henüz FreeZone’lu olmadıysan FreeZone websitemiz üzerinden ya da mağazalarımızı ziyaret ederek başvurunu gerçekleştirerek FreeZone dünyasına adım atabilirsin. Eğer hattı kendi üzerine tanımlı olmayan 26 yaş altındaki bir Vodafone kullanıcısıysan hem FreeZone’lu olmak hem de sürpriz indirimler kazanmak için hemen hattını üstüne tanımla! 

 

 

Yüzlerce gaming ekipmanını indirimli alabileceğin FreeZone tarifelerini hemen incele!

Teklifleri gör!

‍‍