Discord Bot Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Eklenir?

01 Aralık 2023

Discord Bot Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Eklenir?

Oyuncular için geliştirilmiş olan sesli ve yazılı iletişim uygulaması olan Discord her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Uygulamanın popülerliğini arttırmasıyla kullanıcılar tarafından Discord hakkında merak edilen birçok şey de ortaya çıkıyor. Bu içeriğimizde yine kullanıcılar tarafından çok merak edilen Discord bot eklemenedir ve nasıl kullanılır gibi soruların cevaplarını arayacağız. Discord bot ekleme konusunu detaylandırmadan önce ise Discord bot nedirsorusunun cevabına kısaca göz atacağız. Eğer sen de bu konuları merak ediyorsan vakit kaybetmeden içeriğimizi okumaya başlayabilirsin. 

 

Discord Bot Nedir?

Discord botsenin girdiğin talimatlara göre hizmet sunan robotik kodlarla oluşturulmuş sahte Discord kullanıcılarıdır. Discord üzerinde yer alan tüm botlar kendilerine özgü özelliklere sahiptir ve her botun bir görevi vardır. Verdiğin göreve göre Discord botları ile oyun istatistiklerini görmekten argo konuşan kişileri banlamaya hatta müzik çalmaya kadar birçok işlemi gerçekleştirebilirsin. Yapman gereken tek şey botlara düzgün komutlar vermek.

 

Discord Bot Nasıl Eklenir?

DC Bot ekleme işlemi başta biraz karışık görünse de aslında oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Şimdi temel olarak Discord sunucuya bot ekleme işlemini nasıl yapacağına adım adım bakalım;

 

  • Discorda bot ekleme işlemi için öncelikle sunucuya eklemek istediğin botun resmi sitesine gitmelisin.
  • Discord’a Ekle veya Şimdi Davet Et seçeneklerine tıkla.
  • Discord hesabına giriş yap ve bot erişimine izin ver.
  • Açılan listeden Sunucuya Ekle seçeneğine tıkla.
  • Sunucunu seç ve Devam Et kısmına tıkla.
  • Botun istediği izinleri kontrol et ve Yetkilendir seçeneğine tıkla.
  • Eklediğin botu ekranın sağ üst köşesinde görebilirsin.

 

Bu işlemlerden sonra Discord bot ekle işlemini gerçekleştirmiş olursun. Şimdi de en çok kullanılan Discord botlarını nasıl yapabileceğine bakalım.

 

Discord Müzik Botu Ekleme

Nasıl Discord botu yapılır sorusunun ardından en çok merak edilen botlardan biri de müzik botları oluyor. Discord müzik botları da tıpkı diğer botlar gibi oldukça kolay bir şekilde sunucuya eklenebiliyor. Ücretli veya ücretsiz birçok farklı müzik botu bulabilirsin ve bu botlar sayesinde sunucularda müzik çalarak keyifli vakit geçirebilirsin. Eğer yazılım bilgin yoksa ve kendi botunu yazamıyorsan üzülme çünkü oldukça kaliteli müzik botlarını internet üzerinden bulabilirsin. İnternet üzerinden iki şekilde müzik botu bulabilirsin. Bunlardan ilki kaynak web sitelerinden müzik botu aramak ikincisi ise direkt olarak arama motorları üzerinden müzik botu aratmak.

 

Kaynak sitelere giriş yaptıktan sonra arama kısmından “Müzik” seçeneğini işaretle ve eklemek istediğin müzik botundaki “Davet Et” seçeneğini işaretle. Daha sonra yukarıda bahsettiğimiz bot ekleme adımlarını uygula. İşte bu kadar kolay.

 

Discord Mesaj Silme Botu Ekleme

Kullanıcıların merak ettiği bir diğer konu da mesajları silmek için Discord bot ekleme nasıl yapılır sorusunun cevabı. Discord’da mesajları tek tek silmek yerine mesaj silme botu sayesinde kolayca mesajlarını silebilirsin. Yine bunun için de birçok bot seçeneği bulunur ancak en sık kullanılan mesaj silme botlarından biri de “Mee6” olarak bilinir. Bu botu kurmak için öncelikle Mee6 web sitesine giderek Discord’a Ekle seçeneğine tıkla. Karşına çıkan izin sayfasındaki Yetkilendir seçeneğine tıkla. Mee6 bot safasına giderek Moderatör seçeneğine tıklayarak botu aktifleştir. Komutlar kısmından “!Clear” ve “!Clear-all-infractions” seçeneklerini aç. Mesaj silme botun hazır.

 

En İyi Discord Botları Neler?

Discord botları nasıl kullanılır konusunu açıkladıktan sonra şimdi de Discord’da en çok kullanılan botların neler olduğuna bakalım.

 

Mee6

Discord’daki en popüler moderasyon botlarından biri olan Mee6, karşılama mesajları, reaksiyon rolleri, anti spam ve banlama gibi moderasyon işlemlerini gerçekleştirir. Aynı zamanda özel komutlar ayarlayabileceğin Mee6 kanalın için pek çok araç ve eğlence de sağlar.

 

Dank Memer

Dank Memer, Discord kanalını eğlenceli hale getiren botlardan biri. Bu bot sayesinde birbirinden eğlenceli görseller oluşturabilirsin. Kanalını daha güzel ve sohbetleri daha keyifli bir hale getirmek için oldukça iyi bir bot olan Dank Memer aynı zamanda mini bir oyun işlevi de görüyor.

 

Owo

Daha eğlenceli bir şekilde Discord bot nasıl yapılır sorusunun en güzel cevabı Owo! Sosyal komutlara sahip bir bot olan Owo ile günlük olarak evlenmek, yüzük satın almak gibi eğlenceli aktiviteler gerçekleştirebilirsin. Botun temel amacı hayvanları avlamak ve diğer oyuncular ile savaşmak. Bu bot sayesinde Discord’da oldukça keyifli zaman geçirebilirsin.

 

Cortex

Eğer güvenlik için DC botu nasıl yapılır diye merak ediyorsan bunun cevabı Cortex. Discord sunucunu daha güvenli bir hale getiren Cortex ile sizi takip eden botların trafiğini şifreleyebilir ve herkesin seni gözetlemesini engelleyebilirsin.

 

ProBot

ProBot da tıpkı Mee6 gibi oldukça iyi çalışan bir moderasyon botu. Karşılama metinleri, küfür ve argo filtresi, istenmeyen mesajları silme gibi birçok profesyonel araca sahip olan ProBot aynı zamanda Discord sunucunun performansını da kontrol etmeni sağlar.

 

Discord hakkında merak ettiğin Discord bot nasıl aktif edilir ve nasıl kullanılır gibi soruları yanıtladık. Aynı zamanda kullanmak isteyebileceğin en iyi botları da senin için listemize ekledik. Eğer sen de Discord’u sık kullanıyorsan sana güzel bir haberimiz var! FreeZone oyuncu tarifeleri kullananlar Discord kullanımlarında internetinden harcamıyor. Evet yanlış okumadın; eğer bir Freezone’luysan doyasıya Discord ve daha birçok popüler uygulamayı paketindeki internetinden harcamadan kullanırsın. Üstelik FreeZone güzellikleri içerisinde bununla birlikte daha birçok avantaj da seni bekliyor. FreeZone genç tarifeler sana uygun birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Henüz FreeZone’lu olmadıysan FreeZone websitemiz ya da mağazalarımızı ziyaret ederek başvurunu yapabilirsin. Eğer hattı kendi üzerine tanımlı olmayan 26 yaş altındaki bir Vodafone kullanıcısıysan hem FreeZone’lu olmak hem de sürpriz indirimler kazanmak için hemen hattını üstüne tanımla! 

 

 

Yüzlerce gaming ekipmanını indirimli alabileceğin FreeZone tarifelerini hemen incele!

Teklifleri gör!

‍‍