Nish Nish Filtre Kahve Brazil Cerrado 250 gr

0 Değerlendirme
Sepet Fiyatı
217,26 TL
1
Adet:
1

Ürün bilgileri

Nish Filtre Kahve Brazil Cerrado 250 Gr

 

20. Yüzyılın başlarında Brezilya, Dünya kahvesinin yüzde 80'ini sağlayan, mengene benzeri bir tutuşta küresel üretime sahipti. Küresel arzın yaklaşık üçte biri veya yılda üç milyar ton ile hala dünyanın en büyük üreticisi. Toplamda, plantasyonlar, çoğunlukla Arabica bitkisinin en çok bulunduğu São Paulo ve Minas Gerais eyaletlerinin daha serin, daha yüksek rakımlarında, neredeyse Belçika büyüklüğünde bir alanı kaplar.

 

En kaliteli çekirdekleri yetiştiren kahve bitkisi türü olan Coffea Arabica baskındır ve daha fazla çeşitlere ayrılabilir. Varietaller melezler veya doğal mutasyonlardır ve alt türlerinin özelliklerinin çoğunu korurlar, ancak onlardan en az bir önemli şekilde farklıdırlar. Typica ve Bourbon, adını duyacağınız hemen hemen tüm kahve çeşitlerinin ebeveynleridir. Bourbon tipik olarak daha üretkendir ve Brezilya'nın, Java'daki bir yaprak pası salgınının neden olduğu arz kaybını telafi etmek için piyasaya sürüldüğü 1860'larda dünyanın süper kahve üreticilerinden biri haline gelmesinin bir nedenidir. Biraz daha tatlı ve bir tür karamel kalitesine sahip olan Bourbon kahveleri ayrıca hoş, gevrek bir asitliğe sahiptir, ancak ekildikleri yere göre farklı tatlar sunabilirler.

 

Birkaç benzersiz Brezilya çeşidi vardır. Bourbon'un kendisi, kırmızı (Bourbon Vermelho) ve sarı (Bourbon Amarelo) dahil olmak üzere renkli çeşitlere sahiptir. Şaşırtıcı bir şekilde, 'Brezilya Santos' bazen bir çeşit olarak anılır, ancak genellikle çeşitli Arabicalardan ziyade Brezilya Kahvesi için bir derecelendirme terimi olarak kullanılır. Adı, kahvenin geçtiği ve “Brezilya Kahvesinden” daha kaliteli olarak kabul edildiği, ancak genellikle Bourbon çeşidinden olduğu Brezilya'daki limanı ifade eder.

 

Caturra, Bourbon çeşidinin doğal bir mutasyonudur ve ilk olarak Brezilya'daki Caturra kasabasında bulunmuştur. Bu çeşit, babasından daha yüksek verim sağlar. Bu, esas olarak bitkinin daha kısa olmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca eski geleneksel çeşitlerden daha fazla hastalığa karşı dirençlidir. Limon ve misket limonu notaları gibi daha sitrik asit gösterir. Maragogype, Typica çeşidinin doğal bir mutasyonudur ve Brezilya'da da keşfedilmiştir. Bu çeşit, çok büyük fasulye boyutuyla bilinir ve Typica ve Bourbon çeşitlerinden daha düşük bir verime sahiptir. Catuai, 1940'ların sonlarında Brezilya'da yetiştirilen Mundo Novo ve Caturra'nın bir melezidir.

Doğal ve hamurlaştırılmış doğal işlenmiş kahve, baskın işleme yöntemiyle açık ara  Brezilya'nın krallarıdır. Brezilya'da tam yıkama işlemi, ünya genelinde baskın işleme yöntemi olmasına rağmen çok küçük miktarlarda yapılmaktadır.

 

Bazı Brezilya çekirdekleri, özellikle doğal olarak hamur haline getirilmiş veya "Brezilya doğal" olanlar  belirgin bir fıstık kalitesine ve ağır gövdeye sahiptir, bu da onları espresso karışımlarında ortak bileşenler haline getirir. Çikolata ve biraz baharat tipiktir ve kahveler ağızda diğer Güney Amerika çekirdeklerinden daha az temiz bir tada sahiptir.

 

Üç ana yetiştirme alanı, en üst düzey Brezilya kahvelerinin çoğunu sağlar. En eski Mogiana, São Paulo şehrinin kuzeyindeki São Paulo ve Minas Gerais eyaletleri sınırı boyunca uzanır ve derin, zengin kırmızı toprağı ve tatlı, dolu, yuvarlak kahveleriyle ünlüdür. Minas Gerais eyaletinin güney kesimindeki Sul Minas'ın engebeli, inişli çıkışlı tepeleri, Brezilya kahve ülkesinin kalbi ve en büyük ve en bilinen iki fazendas olan Ipanema ve Monte Alegre'ye ev sahipliği yapıyor. São Paulo ve Brasilia'nın ortasında, Patrocinio şehrini çevreleyen yüksek, yarı kurak bir plato olan Cerrado, daha yeni büyüyen bir alandır. Yeni kasabaları ve yüksek ovaları ile üç bölgenin en az pitoresk olanıdır, ancak kahve kalitesi açısından tartışmasız en umut verici olanıdır, çünkü hasat sırasındaki güvenilir açık ve kuru havası kahve meyvesinin daha kapsamlı ve eşit bir şekilde kurutulmasını sağlar.

 

Demleme Yöntemleri

 

Filtre kahve makinası

Chemex

V-60

Aeropress

Wood neck

French Press

 

Çekirdek Kimliği


Menşei:
Brazilya
Bölge : Cerrado
Çekirdek Tipi: Arabica

Rakım:
1270 m
İşlem: Naturel

Hasat:
Aralık-Ocak
Gövde: Pürüzsüz
Asidite:
 Yüksek
İçim Sertliği:
Yumuşak  gövdeli,  çiçeksi ve şarabımsı bitiş
Aroma:
Karamel
Tadım Notları:
Hafif çiçekler, kremsi, sütlü çikolata tabanı
İçim: Ağız dolusu kahvenin kremsi tadı, keskin asidite ve şarabımsı bitiş

Tavsiye edilen su sıcaklığı 80 - 93 derece arasındadır. Ürünü kendi valfli ambalajında saklayınız. Tavsiye edilen tüketim tarihi ambalajın üzerinde yer almaktadır.

 

 



Bu İlan ENTEGRA Entegrasyon Sistemleri ile Listelenmiştir

Sepet tutarı
217,26 TL