Netflix Nasıl Kullanılır?

28 Aralık 2023

Netflix Nasıl Kullanılır?

Netflix adının her geçen gün daha da çok telaffuz edildiğini duyuyoruz. Günümüzde içerik ve kalite bakımından pek çok kitle tarafından takdir ve ilgi gören büyük bir dijital medya platformu haline geldi. Çok farklı zevklere hitap eden Netflix, gerek içerikleri gerek pratik arayüzü gerekse yapay zeka önerileriyle en gözde medya platformları arasında yer alıyor. Dizi, film, belgesel, reality şov ve sadece Netflix’e özel içerikler… ‘’Netflix içeriklerine nasıl ulaşırım?’’ veya ‘’Netflix kullanım yolları neler?’’ gibi pek çok sorunun cevabı yazımızda sizleri bekliyor.

 

Netflix’e Nasıl Giriş Yapılır?

 

Netflix’e giriş yapmak oldukça kolay. Bir Netflix hesabınız varsa internet bağlantısı sağlanabilen her cihazdan giriş sağlayabilirsiniz. Android, Windows 10 ve İOS işletim sistemlerini destekleyen bilgisayar, televizyon ve mobil cihazlardan Netflix uygulamasına girebilirsiniz. Ya da netflix.com/tr/login web sitesini ziyaret edip kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz. Eğer bir hesabınız yoksa, netflix.com/signup adresini ziyaret ederek kendinize uygun planı seçerek Netflix hesabı edinebilirsiniz.

 

Netflix’i Nasıl Kullanırım?

 

Milyonlarca kullanıcıya ulaşan bu platform için akılda kalan bazı sorular mevcut. İçlerinden biri de, “Netflix nasıl kullanırım?” sorusu . Netflix’in dünyasına yeni adım atanlar arasında oldukça kafa kurcalayan bir soru. Diyelim ki Netflix üyeliğinize erişim sağladınız ama karşınıza çıkan sayfada nasıl ilerleyeceğinizi merak ediyorsunuz. İşte Netflix kullanımı ile alakalı bilmeniz gereken tüm ayrıntılar.

 

Anasayfanın üst kısmında yer alan profil simgesine tıklayarak hesap ayarlarınıza, profil yönetimine ulaşabilirsiniz. Hesap yönetimiyle erişim sağladığınız cihazları kontrol edebilir ve sınırlı hale getirebilirsiniz. Edindiğiniz üyelik planını değiştirebilir, ödeme aracınızı değiştirebilir ve güncelleyebilirsiniz. İzleme geçmişinizi vb. özellikleri görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca birden fazla üyelik profili oluşturabilir ve çocuklara özel içeriklerle sınırlandırabildiğiniz bir çocuk profili de oluşturabilirsiniz. Yeni ve popüler sekmesinden ise yakında çıkacak içeriklerin yanı sıra, diğer Netflix abonelerinin izlediği ve, ilgi gösterdiği içeriklere ulaşmak mümkün oluyor. Ayrıca yine bu sekme üzerinden, Netflix’te sınırlı bir süre kalan ve erişimden kaldırılmak üzere olan tüm içerikleri de kaçırmadan izleyebilirsiniz. Bu içerikler arasından ilginizi çeken, izlemek isteyeceğiniz dizi, anime, film, belgesel, program vb. içerikler için “bana hatırlat” seçeneği ile hatırlatma alarmı oluşturabilir. Böylece ve Netflix’in sunduğu ayrıcalıklı dünyaya dahil olabilir ve iyi vakit geçirebilirsiniz.

 

Netflix’te Kaybolmayın!

 

Netflix üye girişi yaptıktan sonra netflix.com/browse adresinin üst kısmında yer alan seçeneklere göre sınıflandırılmış içeriklere rahatça ulaşabilirsiniz. İzleyeceğiniz içeriği türe, kategoriye, dile göre listeleyebilirsiniz. Ya da arama çubuğunda özel olarak bir kategoriyi, özellikle aramak istediğiniz içeriği aratabilir ve sevdiğiniz bir içeriğin benzerlerini görüntüleyebilirsiniz. Yine Netflix anasayfasında sadece sizin hesabınıza özel kategorilendirmeleri ve Netflix yapay zekasının size özel olarak önerdiği içerikleri görebilirsiniz. Ya da Netflix’in “Şaşırt Beni” özelliğini seçerek içerik seçimini tamamen Netflix’e bırakabilirsiniz.