Netflix Nasıl İndirilir?

02 Şubat 2024

Netflix Nasıl İndirilir?

Netflix dünyanın en popüler platformları arasında. Belgesellerden Reality Show’lara, dizilerden filmlere, dünyanın her yerinden içerikler Netflix’te buluşuyor. Herkesin kendine göre bir içerik bulabildiği Netflix’i kullanmak isteyenlerin sayısı da giderek artıyor. Bu da her geçen gün ‘’Netflix kurulumu nasıl yapılır?’’ gibi soruların cevaplarını merak eden kişilerin çoğalmasına neden oluyor. Aslında netflix’in kurulumu oldukça pratik. Netflix’i dilerseniz telefonunuzda, dilerseniz tabletinizde ve hatta bilgisayarınızda dahi kullanabilirsiniz. Peki, Netflix nasıl indirilir? Bu sorunun cevabı ve daha fazlası yazımızda.

 

Bilgisayara Netflix İndirme

 

Netflix’in bilgisayarda kullanımı epey yaygın. Pratik arayüzü ve kategorize edilen içerikleri, abonelere kullanım kolaylığı sağlıyor. Netflix’i bilgisayarınıza indirerek rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hatta dilediğini içerikleri indirerek, internetin olmadığı zamanlarda bile seyir keyfinizi sürdürebilirsiniz. ‘’Netflix PC’ye nasıl indirilir?’’ sorusunun cevabını sizin için listeledik;

 

1) Bilgisayarınızın başlat menüsüne tıklayın.

2) Burada mağaza öğesini göreceksiniz. Mağaza öğesi seçip işleme devam edebilirsiniz.

3) Açılan sayfada ara ibaresi karşınıza çıkacak.

4) Arama kutusuna Netflix yazarak, kısa süre içerisinde platformu görüntüleyebilirsiniz.

5) Netflix uygulamasını indir butonuna tıklayın.

6) Bu hamle ile yüklenmeye başlayacaktır. Yanda çıkan dolum işareti ile indirme işlemini takip edebilirsiniz. Yavaş bir şekilde doluyorsa, farklı bir uygulama indirmediğinizden emin olun.

7) İndirme işlemi sonrasında ana ekranınıza dönüş yapabilirsiniz.

8) Yine başlat butonuna tıklayarak bu sefer Netflix şeklinde arama yapın.

9) Karşınıza çıkacak uygulamayı seçin ve oturum aç öğesine tıklayın.

10) Uygulamanın hızlı şekilde açılacağını göreceksiniz.

 

Netflix’i bilgisayara indirdikten sonra, her defasında başlat butonundan arama yapmamak için, kısayol olarak ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, başlat butonunda uygulamayı aradıktan sonra, direkt öğeyi sürükleyerek ana ekranınıza taşıyabilirsiniz.

 

Telefona Netflix İndirme

 

Netflix’i dilediğiniz yere sizinle götürmeniz mümkün. Bunun için uygulamayı telefonunuza indirmeniz yeterli. Dilediğiniz içerikleri Wi-Fi aracılığı ile indirebilirsiniz. Bu sayede internete erişiminizin olmadığı yerlerde dahi, seyir keyfinize ara vermeden devam edebilirsiniz. Peki, Netflix telefona nasıl yüklenir?

 

1) Telefonunuz Android veya iOS işletim sistemine sahip olabilir. Netflix uygulaması iki işletim sistemi ile de uyumlu.

2) Telefonunuzun mevcut mağaza uygulamasına girin.

3) Arama butonuna Netflix yazarak uygulamaya gidin.

4) İndir ibaresine tıklayarak, işlemi başlatabilirsiniz.

5) İndirme tamamlandığında, telefon ekranınızda uygulamanın simgesini göreceksiniz.

6) Netflix uygulamasını açtığınızda üye girişi sayfası karşınıza çıkacak.

7) Boşlukları doldurarak giriş yapabilirsiniz.

8) Bilgileriniz kaydedileceği için, tekrar şifre ve kullanıcı adı girmeden, kolaylıkla uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Netflix Nasıl Kullanılır?

 

Netflix’i dilediğiniz cihaza indirdikten sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Uygulamayı açtığınızda, pek çok kategori ve yüzlerce içeriğe ulaşacaksınız. Netflix kullanmak için yapmanız gereken ilk şey üyelik satın almak. Sonra Netflix dünyasına siz de dahil olabilirsiniz. Netflix’te belgesel, film ve dizi gibi birçok içerik bulunuyor. Ana sayfa üzerinde gündemde olan yapımları görebilir veya dilediğiniz kategoriyi rahatlıkla inceleyebilirsiniz. Kullanım sonrasında sizin için özel kategoriler de açılacak. Örneğin, Netflix’in sizin beğenizlerinize ve izleme alışkanlıklarınıza göre oluşturduğu öneri listesi ve izlemeye devam et gibi listeler. Bunun yanı sıra ne izleyeceğinize karar veremiyorsanız, ‘’Şaşırt Beni’’ butonu ile izleyeceğiniz içeriği Netflix’in seçmesine dahi izin verebilirsiniz.