27 Eylül Dünya Turizm Günü Özel Yurtdışı Gezilecek Yerler Listesi

01 Mart 2023

27 Eylül Dünya Turizm Günü Özel Yurtdışı Gezilecek Yerler Listesi

Ülkelerin kültürel açıdan tanıtımına büyük katkısı olan turizm etkinlikleri, her yıl 27 Eylül tarihinde coşkuyla kutlanır. Turizm alanında farkındalık oluşturmak adına oluşturulan etkinlikler, 1980 yılından beri Dünya Turizm Günü olarak bilinir. Bugünün anlam ve öneminin vurgulandığı kültürel etkinlikler, ülkelerin ekonomisi açısından da büyük önem arz eder. Siz de Vodafone Red'in birbirinden cazip kampanyalar düzenlediği 27 Eylül Dünya Turizm Günü kapsamında ziyaret etmek istediğiniz ülkelere avantajlı yolculuklar gerçekleştirebilirsiniz.

 

27 Eylül Dünya Turizm  Günü

 

Kişilere yeni keşifler yapma imkanı sunan turistik geziler, tatil ve eğlenceyi iş aktiviteleri ile biraraya getirir. Değişik ülkelerin sosyo kültürel yapılarını tanıma fırsatları sunan turistik geziler, düzenlenen aktiviteler sayesinde daha eğlenceli bir hal alır. Bu günlere özel olarak düzenlenen kampanyalar, yurt dışı gezilecek yerler listenizde bulunan ülkeleri yakından tanıma imkanı sunar. Görmek istediğiniz yerleri deneyimleme ayrıcalığı sunan geziler, turlar sayesinde daha verimli olur. Vodafone Red Seyahat Yanımda Faydaları ile üyelere özel olarak düzenlenen ayrıcalıklı rotalarda yolculuğa çıkabilirsiniz.

 

Ölmeden Önce Görmeniz Gereken Yurtdışı Gezilecek Yerler Listesi

 

Dünya Turizm Örgütü tarafından her yıl bir ülkenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliklerde renk, dil ve din farklılıklarının ortadan kaldırması amaçlanır. İnsanların önyargılarını yok ederek ruhu dinginleştiren seyahatler sırasında farklı kültürlere içsel yolculuk yapabilirsiniz. Zamanlama olarak seçilen turizm günü tarihi, kuzey yarımkürede sezon sonu olurken güney yarımkürede ise sezon başlangıcı olarak kabul edilir. Redlilerin avantajlı dünyasını incelemek ve yurtdışı bilet alımlarında özel ayrıcalıklardan faydalanmak için Seyahat Yanımda kampanyalarına göz atabilirsiniz.

 

●      Tromsø, Norveç

Tromso 

 

Norveç'in kuzeyinde yer alan kent, ticaret ve turizm alanında başkent kadar dikkat çeker. Kuzey ışıklarının en iyi göründüğü lokasyon iklimi ile de turistlerin seyahat listelerinde üst sıralarda yer alır. University Museum, Art Museum of Northern Norway kültürel destinasyonlar olarak öne çıkar. Arktik Katedrali şehrin dini yönünü görebileceğiniz ender yapılar arasında yerini alır. 420 metre yükseklikteki Lynden Dağına çıkarak şehre kuş bakışı hakim olmak için teleferiği kullanabilirsiniz.

 

●      İskoçya, Birleşik Krallık

Scotland

 

 

Yüz ölçümünün yarısından çoğu okyanus ile çevrili olan İskoçya, rüyalar ülkesi olarak da bilinir. Balıkçı köylerinden Orta Çağ'dan kalma kalelere uzanan farklı mistik eserlerin yer aldığı coğrafya, doğa severlerin buluşma noktası olur. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İskoç Oyunları turistler tarafından ilgiyle takip edilir. Dansları, gaydaları ve geleneksel sporları ile öne çıkan oyunlar, ilkbahar ve yaz mevsimine canlılık kazandırır. Manzarası ve vahşi yaşamı ile dikkat çeken Lomond Gölü, yüzey alanı bakımından Britanya'nın en büyük su kütlesine sahiptir.

 

●      Palermo, Sicilya

 

Palermo

 

Sicilya'nın başkenti olan Palermo, tarih boyunca farklı uygarlıkların beşiği haline gelir. Avrupa şehirlerine göre konaklama ve ulaşım açısından makul seviyede olan kent, gizemli bir görünüme sahiptir. Avrupa'nın üçüncü büyük tiyatrosu olan Teatro Massimo, birçok filme ev sahipliği yapar. Şehrin görkemli yapıları arasında yer alan Palermo Katedrali de turistlerin ilgi odağı olur. Meydanında kilise ve manastırın bulunduğu Utanç Çeşmesi geçmişin izlerini günümüze yansıtır. Sicilya'daki Arap mimarisininin izlerini taşıyan küp şeklindeki Cuba Palermo, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan bir eserdir.

 

●      Petra, Ürdün

Petra

 

Kum taşı ve antik kayalarla mistik bir görünme bürünen Petra, mimarisinin doğallığı ile turistler tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilir. Dünyanın yedi harikasından biri olarak tarihe geçen Petra, kayaların renkli yapısından dolayı gül kırmızısı şehir olarak biliniyor. Özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde turist akınına uğrayan şehirde As-Siq, Küçük Petra ve Yüksek Sunak gezilmesi tavsiye edilen lokasyonlar arasında bulunur. Ülkenin en çok turist çeken bölgesi olan Petra, Ürdün'ün gizli kalmış hazinelerine sahiptir.

 

●      Havana, Küba

Havana

 

Neo klasik binaları ile otantik bir havaya bürünen Havana, Devrim Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor. Kültür sanat limanı olarak açılan ve eski bir rafineri olan Fabrica De Arte Cubano, şehrin modern yüzü olarak öne çıkar. Canonazo adı verilen top atış seremonisi, 17.yüzyıldan kalma bir kalede gerçekleşir. Ayrıca parkın içerisinde bulunan Morro Kalesi, mistik yapıya sahiptir. Eski başkanlık sarayı sınırlarında yer alan Devrim Müzesi'nin büyük bir bölümü eski fotoğraf ve eşyalardan oluşur.

 

●      New York City, ABD

NYC

 

Birleşmiş Milletler genel merkezinin bulunduğu New York City, dünyanın en kalabalık metropolleri arasında sayılır. Central Park, Empire State Building, Özgürlük Heykeli, Rockefeller binaları gibi farklı mimari yapılara sahip olan şehir her zaman canlı bir görünümdedir. Orta Çağ'ın izlerini taşıyan Metropolitan Sanat Müzesi dünyanın en önemli eserleri arasında yer alır. Amerikan Doğa Tarihi Müzesi de 46 sergi salonu ve araştırma laboratuvarları ile turistlerin ziyaret programlarında önceliklidir.

 

●      Venedik, İtalya

Venice

 

Büyüleyici kanallar ülkesi olarak anılan Venedik'te, gondollarla şehir turu atabilirsiniz. Binlerce yıldır ayakta kalmayı başaran San Marco Bazilikası ihtişamıyla göz doldurur. Paskalyadan kırk gün önce düzenlenen Venedik Festivali, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle takip edilir. Gotik mimariye uygun olarak inşa edilen Doge Sarayı, kentin önemli noktaları arasında yer alır.

 

●      Rio de Janeiro, Brezilya

Rio

 

Kurtarıcı İsa heykeli ve karnavalları ile dikkat çeken Rio, her yıl milyonlarca turistin buraya  akın etmesini sağlar. Dünyanın yedi harikası arasında bulunan İsa Heykeli, en büyük art deco heykelidir. Dünyanın en küçük sekizinci kütüphanesini barındıran Rio, şehir ormanları ile de yeşilin her tonunu turistlere sunar. Guanabara körfezi, Capanema Sarayı ve Mac müzesi ender mimari tarzıyla turistlerin uğrak destinasyonları arasında yer alır.

 

●      Tokyo, Japonya


Tokyo

 

Dünyadaki en büyük metropol olarak bilinen Tokyo, 3 farklı bölgeden oluşur. Nisan ayında açan kiraz çiçekleri, dünyanın farklı yerlerinden gelen turistlerin ilgi odağı olur. Shiba Koen bölgesinde konumlanan Tokyo Kulesi, Eyfel'den ilham alınarak inşa edilir. Michelin yıldızına sahip pek çok restoranın bulunduğu şehir, İmparatorluk Sarayı ile de turist akınına uğrar. Şehrin her noktasına ulaşan demiryolu ağı sayesinde farklı lokasyonlara yolculuk yapabilirsiniz.

 

●      Oia, Yunanistan

 

Oia

 

2011 yılında Santorini'ye dahil edilen Oia, Ege Denizinin volkanik adalarından birisidir. Üzüm bağları ile meşhur olan adada birçok tarihi mekanda yer alır. Özellikle romantik tatil hayal eden turistlere hitap eden ada, dar sokakları ve pitoresk beyaz evleri ile de ünlüdür. Adanın güneydoğusunda bulunan siyah kumlu plajın yanı sıra kırmızı volkanik kayaların oluşturduğu  kumsallarda eşsiz güzelliktedir. Gün batımının en iyi gözlemlendiği Oia, şarap imalathaneleri ile de dikkat çeker.

 

●      Buenos Aires, Arjantin

Buenos Aires

 

Güney Amerika'daki en büyük opera binasını barındıran şehir, fotoğraf çekimleri için ideal resimler sunar. Eski restore edilen binaların yanı sıra modern yapıları ile de öne çıkan şehirde Puerto Madero, Recoleta, Bosques de Palermo ve Jardin Japonya gibi farklı gezi yerleri mevcuttur. San Telmo meydanında sıralanan antikacılar, etkileyici mimariye sahip Buenos Aires Şehir Katedrali ile bütünleşir.

 

●      Budapeşte, Macaristan

Budapest

 

Ortasından Tuna Nehri'nin geçtiği Budapeşte, şehri iki farklı kesime ayrılır. Barok ve Gotik mimari ile bezeli olan şehir Macaristan'ın başkentidir. Yıl boyu yağmurun eksik olmadığı Budapeşte'ye gitmek için en ideal zaman yaz aylardır. 10 tonluk çanı ile en büyük kilise olma özelliğine sahip St. Stephen Bazilikası büyüleyici detaylar barındırır. Budapeşte Parlamento Binası da en yüksek yapı olarak bilinir. Buda ile Peşte'yi birbirine bağlayan Zincir Köprü üzerinden yürüyebilirsiniz.